G7: Ψάχνουν «εμβόλια» για τον κορωνοϊό

Οι υπουργοί Οικονομικών και οι κεντρικοί τραπεζίτες των κρατών μελών της G7 θα συσκεφθούν αύριο για να συντονίσουν τις ενέργειές τους μπροστά στην επιδημία του νέου κορωνοϊού, που εξαπλώνεται παγκοσμίως και απειλεί την παγκόσμια οικονομία, ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ.

Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Στίβεν Μνούτσιν και ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (FED) Τζερόμ Πάουελ "θα διευθύνουν την τελεδιάσκεψη με τους ομολόγους τους της G7 αύριο το πρωί" ώρα Ουάσιγκτον, επισήμανε μια εκπρόσωπος τύπου του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών.

Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έκανε σήμερα γνωστό ότι ο αριθμός των νέων κρουσμάτων του Covid-19 που καταγράφηκαν παγκοσμίως τις τελευταίες 24 ώρες είναι πολύ μεγαλύτερος από τον αριθμό των κρουσμάτων που καταγράφηκαν στην Κίνα.

«Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 24 ωρών, καταγράφηκαν σχεδόν εννεαπλάσια κρούσματα του Covid-19 εκτός της Κίνας σε σύγκριση με την Κίνα» δήλωσε ο διευθυντής του ΠΟΥ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, σε μια συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στη Γενεύη.

Το ΔΝΤ και η Παγκόσμια Τράπεζα σε ετοιμότητα
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και η Παγκόσμια Τράπεζα διατύπωσαν την ετοιμότητά τους προκειμένου να βοηθήσουν τα κράτη μέλη τους να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις στο ανθρώπινο και οικονομικό πεδίο της έξαρσης του νέου κορωνοϊού, μεταξύ άλλων μέσω έκτακτης χρηματοδότησης.

Σε μια κοινή ανακοίνωση, οι δύο οργανισμοί επισημαίνουν ότι επικεντρώνονται ειδικά στις φτωχές χώρες όπου τα συστήματα υγείας είναι ασθενέστερα και προέτρεψαν τα κράτη μέλη να ενισχύσουν την επιτήρηση στον τομέα της υγείας και τα συστήματα αντιμετώπισης προκειμένου να περιορίσουν τη διάδοση του ιού.

«Η διεθνής συνεργασία είναι αναγκαία για να αντιμετωπίσουμε τον αντίκτυπο στην υγεία και την οικονομία του ιού Covid-19» τονίζεται στην ανακοίνωση. Σημειώνεται δε ότι το ΔΝΤ και η Παγκόσμια Τράπεζα δεσμεύονται πλήρως στη στήριξη αυτών των προσπαθειών.

Το ΔΝΤ λέει ότι διαθέτει μια σειρά εργαλείων προκειμένου να βοηθήσει τις χώρες να αντιμετωπίσουν τις οικονομικές επιπτώσεις του κορωνοϊού. Επιπλέον, μπορεί να αυξήσει τα ήδη υπάρχοντα προγράμματα δανεισμού με στόχο να ικανοποιήσει τις έκτακτες ανάγκης που σχετίζονται με την επιδημία. Για παράδειγμα, είχε παράσχει επιπλέον χρηματοδότηση στη Γουινέα, τη Λιβερία και τη Σιέρα Λεόνε το 2014 στη μάχη κατά της επιδημίαας του Έμπολα.

ΠΗΓΗ: euro2day.gr

Δειτε Επισης

Προειδοποιεί για τις οικονομικές επιπτώσεις από τον πόλεμο στη Γάζα η Σαουδική Αραβία
Ebury: Οι υψηλές πληθωριστικές πιέσεις καθυστερούν την μείωση των επιτοκίων στις ΗΠΑ
Τουρκία: Φρένο στις αυξήσεις επιτοκίων-Μαζεύει τις απώλειες η λίρα
Δημοσκόπηση Reuters: Η παγκόσμια οικονομία θα συνεχίσει την ανάπτυξή της μέχρι το 2025
Ρωσία: Αμετάβλητα στο 16% τα επιτόκια-Νέο υψηλό για το ρούβλι
Έρευνα ΕΚΤ: Βελτιώνεται η εικόνα που έχουν οι καταναλωτές για τον πληθωρισμό
Οδεύει προς τα $10.000 ο χαλκός μετά την προσφορά της BHP για την Anglo American
Αύξηση 3% στα καθαρά κέρδη πρώτου τριμήνου της TotalEnergies
TikTok: Αναζητεί «παραθυράκια» να αποφύγει το πρόστιμο της Ε.Ε.
Την μικρότερη ανάπτυξη διετίας σημείωσε η οικονομία των ΗΠΑ το α΄ τρίμηνο