ΣΥ.ΠΡΟ.ΔΑ.Τ: Να υιοθετηθεί και στην Κύπρο το πάγωμα της καταβολής δόσεων από επιχειρήσεις

Το πάγωμα της καταβολής των δόσεων κεφαλαίου από επιχειρήσεις στην Ελλάδα για 6 μήνες, ως ένα μέτρο ελάφρυνσης των επιχειρήσεων που πλήττονται από τα περιοριστικά μέτρα λόγω κορωναιού, χαιρετίζει ο Σύνδεσμος Προστασίας Δανειληπτών Τραπεζών. 
 
Συγκεκριμένα, χαιρετίζοντας την απόφαση των Ελληνικών Τραπεζών ο ΣΥ.ΠΡΟ.ΔΑ.Τ αναφέρει ότι:
 
«Αυτό σε συνδυασμό με τις οδηγίες της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου (Κ.Τ.Κ) , κατ’ εφαρμογή των αποφάσεων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (Ε.Κ.Τ), θα πρέπει να οδηγήσει τις Κυπριακές Τράπεζες να λάβουν αποφάσεις για ανάλογα μέτρα. Σίγουρα σε αυτά θα πρέπει να περιλαμβάνονται :
 
  • Η αναστολή των διαδικασιών εκποίησης σε οποιονδήποτε στάδιο και αν βρίσκονται. Αυτό θα δώσει την ευχέρεια και δυνατότητα για προσωρινή έστω ( γιατί όχι και οριστική ) αναδιάρθρωση των δανείων χιλιάδων Δανειοληπτών. Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει το ότι είναι αυτός ο ορθολογικός τρόπος αντιμετώπισης των Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων που θα φέρει ευεργετικά και μόνιμα αποτελέσματα τόσο για τις Τράπεζες όσο και για τους Δανειολήπτες.
 
  • Πάγωμα της καταβολής δόσεων όλων των Δανειοληπτών για 6 μήνες. Για την περίοδο αυτή δεν πρέπει να χρεώνονται τόκοι. Αυτό μεταξύ άλλων γιατί οι τράπεζες ενισχυθήκαν με αρκετά εκατομμύρια ευρώ από τα ευρωπαϊκά ταμεία. Ο σκοπός ήταν για να βοηθηθούν οι Δανειολήπτες των ευρωπαϊκών χωρών λόγω της πανδημίας και απώλειας ή αναστολής των εισοδημάτων τους.
 
  • Δανειοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και νοικοκυριών επιδεικνύοντας την απαραίτητη ευελιξία, ούτως ώστε να βοηθηθούν και να αποκτήσουν κεφάλαιο κίνησης όλοι , αφού όλοι σίγουρα αναμένεται να επηρεαστούν αρνητικά από την εξάπλωση του COVID – 19 .
 
Εννοείται ότι όλα τα πιο πάνω θα γίνουν με την σωστή διαδικασία (διαμόρφωση σχετικών αιτήσεων, έκδοση καθοδηγητικών σημειωμάτων και οδηγιών από τους Δανειολήπτες κλπ)».

Δειτε Επισης

Στα €44.608.380,50 το εκδομένο μετοχικό κεφάλαιο της Τράπεζας Κύπρου-Η ανακοίνωση του ΧΑΚ
Ψήφος εμπιστοσύνης από Fitch... Υψηλότερα και διαφοροποιημένα έσοδα για Ελληνική από την εξαγορά της CNP
Αδικεί επενδυτές και όσους έχουν προτεραιότητα στήριξης η πρόταση για φορολόγηση υπερκερδών τραπεζών
Προειδοποιούν οι επόπτες... Παραμένουν αυξημένοι οι κίνδυνοι για το χρηματοπιστωτικό σύστημα της Ε.Ε.
Στην επενδυτική βαθμίδα BBB (χαμηλή) με σταθερή τάση η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας από DBRS
Τράπεζα Κύπρου: Στο Δ.Σ. Christian Philipp Hansmeyer και William Stuart
Αιφνιδιαστική παραίτηση του CEO της HSBC
Κνοτ (ΕΚΤ): Ρεαλιστική η μείωση επιτοκίων τον Ιούνιο
Δεν πείθει την Βουλή για φορολόγηση των υπερκερδών των τραπεζών το ΑΚΕΛ-«Προεκλογικό πυροτέχνημα»
Moody's: Πιστωτικά θετική για την Ελληνική η απόκτηση της CNP