H ναυτιλία στο επίκεντρο του εργαστηρίου «Επιταχύνοντας την καινοτομία για βιώσιμη ανάπτυξη»

Η συνεχής και γρήγορη ανάπτυξη του τομέα της ναυτιλίας και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει σε παγκόσμια κλίμακα, ήταν τα κύρια θέματα του διαδραστικού εργαστηρίου με τίτλο «Επιταχύνοντας την καινοτομία για βιώσιμη ανάπτυξη», που έλαβε χώρα στο ARIS (A Really Inspiring Space) στις 19 Φεβρουαρίου. Η εκδήλωση διεξήχθη υπό την αιγίδα του Υφυπουργείου Ναυτιλίας και της Πρεσβείας της Ολλανδίας στην Κύπρο. Διοργανώθηκε σε συνεργασία με το PortXL, τον παγκόσμιο κόμβο για την επιχειρηματικότητα στη ναυτιλιακή βιομηχανία, και το Θαλάσσιο και Ναυτιλιακό Ινστιτούτο Κύπρου. 

Το εργαστήριο προσέλκυσε αρκετές εταιρείες και ενδιαφερόμενους από το ναυτιλιακό τομέα, που επιδεικνύουν ενδιαφέρον σε καινοτομικές διαδικασίες, για να αναγνωρίσουν συλλογικά τις ανάγκες που υπάρχουν για καινοτομία καθώς επίσης και τις αντίστοιχες ευκαιρίες. Ο βασικός στόχος είναι να έρθουν σε επαφή νεοφυείς επιχειρήσεις με επιχειρηματίες που θα υποστηρίξουν την επιχειρηματική τους ανάπτυξη, έτσι ώστε να αναπτυχθεί η καινοτομία στη ναυτιλία παγκοσμίως.

Ο εισηγητής του εργαστηρίου και Διευθυντής του PortXL, Cees-Willem Koorneef, έδωσε έμφαση στην ανοικτή καινοτομία στον τομέα της ναυτιλίας και στις περιφερειακές συμμαχίες μεταξύ διαφορετικών ενδιαφερόμενων φορέων που  ενθαρρύνουν την έξυπνη και γρήγορη καινοτομία.

Η Διευθύντρια του ARIS και του Κέντρου Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Deloitte Κύπρου, Ελίζα Λουκαΐδου, ανέφερε: «Αυτή είναι μια σημαντική ευκαιρία για τοπικά start-ups και νέους επιχειρηματίες να εμπνευστούν και να αναπτύξουν καινοτόμες λύσεις για βιώσιμη ανάπτυξη στη ναυτιλία.»
 

Δειτε Επισης

Εκτοξεύθηκε η εξυπηρέτηση οχηματαγωγών πλοίων στο λιμάνι Λεμεσού-Η ανακοίνωση της DP World Limassol
CBN Young Dragon Awards: Αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη υποβολής υποψηφιοτήτων
Βιωματικά εργαστήρια Οργανισμού Νεολαίας κατά του σχολικού εκφοβισμού
Μήνυμα από ΟΝΕΚ για ένα Πάσχα χωρίς κροτίδες-«Δεν είναι μαγκιά, ούτε έθιμο»
Ενώνοντας δυνάμεις για προώθηση της πολιτιστικής κληρονομιάς μέσω της επιχειρηματικότητας
Η Stoiximan έπαιξε μπάλα και έστειλε το δικό της μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Γης
Heritage Private School: Χρυσός προστάτης του περιβάλλοντος 2023
Πώς επιτυγχάνεται ένα αποτελεσματικό Διοικητικό Συμβούλιο-Πρώτη ανοικτή συζήτηση από EIMF
Nέος γενικός διευθυντής της MSPS Κύπρου ο Γιάννης Διονυσιάδης
Η τεχνητή νοημοσύνη και το μέλλον των Μ.Μ.Ε