Τι πρέπει να προσέξουμε όταν επιθυμούμε να πάρουμε δάνειο;

Όσο και να θέλουμε να τα αποφύγουμε, τα δάνεια είναι συχνά η μόνη λύση. Δεν χρειάζεται, όμως, να τα βλέπουμε σαν αναγκαίο κακό. Ένα δάνειο μας διευκολύνει να πετύχουμε τους στόχους μας όταν γνωρίζουμε τι πρέπει να προσέξουμε όταν δανειζόμαστε.

Καταρχάς, το πρώτο βήμα είναι να σκεφτούμε γιατί χρειαζόμαστε το δάνειο. Για να αγοράσουμε σπίτι ή καινούριο αυτοκίνητο; Ή μήπως επιθυμούμε να χρηματοδοτήσουμε την επιχείρησή μας; Ένα δάνειο αποτελεί μεγάλη απόφαση με σημαντικές επιπτώσεις για εμάς και τους δικούς μας, γι’ αυτό θα πρέπει πριν κάνουμε οτιδήποτε να βεβαιωθούμε ότι οι προτεραιότητές μας είναι σωστές, ώστε το δάνειο να είναι μια έξυπνη απόφαση και όχι μια απερίσκεπτη κίνηση που θα μας προκαλέσει πονοκέφαλο αργότερα.

Το δεύτερο βήμα είναι να αποφασίσουμε πόσα χρήματα χρειαζόμαστε και αν μπορούμε ρεαλιστικά να δανειστούμε, ώστε να αποπληρώσουμε το δάνειο με ευκολία και ασφάλεια. Μελέτη του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ έδειξε πρόσφατα ότι περίπου 40 εκατομμύρια άτομα στην Αμερική ζουν σε σπίτια των οποίων τα δάνεια δεν μπορούν να αποπληρώσουν. Σε μελέτη του www.statista.com, ο James Cherowbrier υπολόγισε ότι τα μη-εξυπηρετούμενα δάνεια στην Κύπρο έφτασαν το 40,16% στο σύνολο των δανείων το 2017.

Σε ένα δάνειο, είναι ζωτικής σημασίας, μεταξύ άλλων, να λάβουμε υπόψη το συνολικό ποσό που θα αποπληρώσουμε και όχι μόνο το πόσο χαμηλή δυνατό να είναι η μηνιαία δόση. Εξίσου ζωτικής σημασίας, όμως, είναι και η μελέτη όλων των όρων ενός δανείου. Υπάρχουν επιπλέον έξοδα που κρύβονται στα μικρά γράμματα του συμβολαίου; Ποιοι είναι οι περιορισμοί και οι απαιτήσεις του δανείου, πέραν της μηνιαίας δόσης; Τι γίνεται σε περίπτωση που δεν μπορούμε να πληρώσουμε μία ή περισσότερες δόσεις ή αν καθυστερήσουμε μια πληρωμή; Υπάρχει κάποια χρέωση αν θέλουμε να ξοφλήσουμε το δάνειο μας νωρίτερα; Τι εξασφαλίσεις απαιτούνται; Όλα αυτά θα πρέπει να μας είναι ξεκάθαρα πριν δεσμευτούμε.

Έχοντας, λοιπόν, αποφασίσει αν θα δανειστούμε, θα πρέπει ορθολογιστικά και με καθαρό μυαλό, να δούμε ποιος θα μας παραχωρήσει το δάνειο αυτό. Η εύκολη λύση είναι να πάμε στην τράπεζά μας και να ζητήσουμε ένα δάνειο. Η έξυπνη λύση, όμως, είναι να κάνουμε την έρευνά μας για την καλύτερη επιλογή από διάφορες τράπεζες.

Στην Ancoria Bank πιστεύουν ότι οι πελάτες πρέπει να είναι ενημερωμένοι για τα δάνεια που τους παραχωρούν, τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους και γι’ αυτό είναι πάντοτε πρόθυμοι να απαντήσουν οποιεσδήποτε ερωτήσεις με αμεσότητα και φιλικότητα, ώστε οι πελάτες τους να ενημερωθούν για τη χρηματοδότηση που αιτούνται και να έχουν μια ευχάριστη και αποτελεσματική επαφή με την τράπεζά τους. Παράλληλα για να γίνεται η διαδικασία πιο κατανοητή για τους πελάτες, τα έγγραφα για δανειοδότηση, οι χρεώσεις και όλες οι σχετικές με το δάνειο πληροφορίες είναι ξεκάθαρες και γραμμένες απλά.

Αν κι εσείς σκέφτεστε να ζητήσετε δάνειο, επικοινωνήστε με την Ancoria Bank και συζητήστε όλες τις απορίες, απαιτήσεις και ανάγκες σας, ώστε να βρείτε μια λύση που να σας εξυπηρετεί πραγματικά και σωστά, όχι μόνο στα χαρτιά και όχι μόνο προσωρινά.
 
Μάθετε περισσότερα στο www.ancoriabank.com
 

 
 
Προειδοποίηση: Εάν δεν τηρείτε το σχέδιο αποπληρωμής του δανείου σας, μπορεί να χάσετε το σπίτι σας.
Προειδοποίηση: Υπάρχουν χρεώσεις εάν εξοφλήσετε νωρίτερα το δάνειο σας.
Προειδοποίηση: Το ποσό της δόσης και το συνολικό κόστος της χορήγησης μπορεί να αυξηθεί ή να μειωθεί ανάλογα με τη διακύμανση του βασικού επιτοκίου.
Σημειώσεις: Η Τράπεζα δύναται να απορρίψει οποιαδήποτε αίτηση κατά την κρίση της και να αποσύρει ή να τροποποιήσει οποιοδήποτε σχέδιο ανά πάσα στιγμή. Η χορήγηση των διευκολύνσεων υπόκειται στην παραχώρηση, ικανοποιητικών για την Τράπεζα εξασφαλίσεων.

Δειτε Επισης

Στα €44.608.380,50 το εκδομένο μετοχικό κεφάλαιο της Τράπεζας Κύπρου-Η ανακοίνωση του ΧΑΚ
Ψήφος εμπιστοσύνης από Fitch... Υψηλότερα και διαφοροποιημένα έσοδα για Ελληνική από την εξαγορά της CNP
Αδικεί επενδυτές και όσους έχουν προτεραιότητα στήριξης η πρόταση για φορολόγηση υπερκερδών τραπεζών
Προειδοποιούν οι επόπτες... Παραμένουν αυξημένοι οι κίνδυνοι για το χρηματοπιστωτικό σύστημα της Ε.Ε.
Στην επενδυτική βαθμίδα BBB (χαμηλή) με σταθερή τάση η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας από DBRS
Τράπεζα Κύπρου: Στο Δ.Σ. Christian Philipp Hansmeyer και William Stuart
Αιφνιδιαστική παραίτηση του CEO της HSBC
Κνοτ (ΕΚΤ): Ρεαλιστική η μείωση επιτοκίων τον Ιούνιο
Δεν πείθει την Βουλή για φορολόγηση των υπερκερδών των τραπεζών το ΑΚΕΛ-«Προεκλογικό πυροτέχνημα»
Moody's: Πιστωτικά θετική για την Ελληνική η απόκτηση της CNP