Στο «στόχαστρο» των αρχών η Ant Group

Συνεχίζεται το «σφυροκόπημα» στις μετοχές του κινεζικού τεχνολογικού κολοσσού Alibaba, καθώς οι κινεζικές αρχές έδωσαν εντολή στην θυγατρική Ant Group να διορθώσει τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες.

Στις απογευματινές συναλλαγές, οι μετοχές της εισηγμένης στο Χονγκ Κονγκ Alibaba κατέγραφαν πτώση 8,5%. Την Πέμπτη, οι μετοχές της εταιρείας δέχθηκαν σοβαρό πλήγμα από τις αναφορές πως οι κινεζικές αρχές θα διενεργήσουν έρευνα στον κολοσσό για αντιμονοπωλιακή συμπεριφορά.

Ως προς την Ant Group, που είναι η μεγαλύτερη εταιρεία fintech του κόσμου, οι κινεζικές αρχές της έδωσαν εντολή να διορθώσει τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες και να συμμορφωθεί με τις ρυθμιστικές απαιτήσεις.

Η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας κάλεσε τα στελέχη της Ant το Σάββατο και τα διέταξε να καταρτίσουν σχέδιο διόρθωσης και χρονοδιάγραμμα εφαρμογής του σχεδίου αυτού στις δραστηριότητες, περιλαμβανομένων των υπηρεσιών πιστώσεων, ασφάλισης και διαχείρισης πλούτου.

Σε σχετική ανακοίνωση της τράπεζας αναφέρεται πως η Ant Group δεν διαθέτει έναν ισχυρό μηχανισμό διακυβέρνησης, πως αψηφά τις απαιτήσεις ρυθμιστικής συμμόρφωσης και πως εμπλέκεται σε ρυθμιστικό αρμπιτράζ. Επίσης, πως η εταιρεία χρησιμοποίησε τη θέση της στην αγορά για να αποκλείσει αντιπάλους και να βλάψει τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των καταναλωτών.

ΠΗΓΗ: fortunegreece.com

Δειτε Επισης

Τρίζουν τα θεμέλια της εργασιακής ειρήνης στον κατασκευαστικό τομέα της Γερμανίας
Κύρια κινητήρια δύναμη για τις αγορές χρυσού οι Κεντρικές Τράπεζες των αναδυόμενων οικονομιών
Σε ανοδική πορεία οι τιμές των τροφίμων σε όλο τον κόσμο... Στο κρέας η μεγαλύτερη αύξηση
Η έλλειψη ρευστότητας προκαλεί προβλήματα στην παγκόσμια αγορά κακάο
Διακόπτει όλες τις εμπορικές συναλλαγές με το Ισραήλ η Τουρκία
Τουρκία: Σε ανοδική τροχιά παρά τη νομισματική σύσφιξη ο πληθωρισμός
ΟΟΣΑ: Η ανάπτυξη σε ΗΠΑ και Κίνα θα επιταχυνθεί-Οι προβλέψεις για την Ευρωζώνη
Άλμα για τον χρυσό με ώθηση από Fed και γεν
Nέο sell-off στα κρυπτονομίσματα, κάτω από τα $57.000 το Βitcoin
Goldman Sachs: Η ανάπτυξη επιστρέφει στην Ευρωζώνη-Οι τρεις λόγοι