Ο Δρ. Kirill Zimarin επανεκλέγεται Πρόεδρος του Συνδέσμου Διεθνών Τραπεζών

Ο Δρ. Kirill Zimarin, CEO της RCB Bank Ltd, επανεξελέγη στην Προεδρία του Συνδέσμου Διεθνών Τραπεζών στην Κύπρο κατά τη διάρκεια της 18ης Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε αυτή την βδομάδα στη Λεμεσό. Ο Δρ. Zimarin, ο οποίος είναι Πρόεδρος του Συλλόγου από το 2008, θα συνεχίσει να βρίσκεται στο τιμόνι του Συνδέσμου για τα επόμενα δύο χρόνια. 
 
Ο κ. Adnan Nuwayhed της Banque SBA και ο κ. Ziad El-Morr της BLOM Bank έχουν εκλεγεί αντιπρόεδροι. Μετά τη φετινή εκλογική διαδικασία, τα άλλα μέλη που εξελέγησαν έχουν ως ακολούθως: κ. Samer Boulos - Jordan Ahli Bank, Κ. Khalil Letayf - Societe Generale, Κ. Henry Awad - Byblos Bank, Κ. Krassimir Velchev – FinBank, και ο κ. George Abi Chamoun - BankMed.
 
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο Δρ. Zimarin αναφέρθηκε στις προκλήσεις, οι οποίες προκύπτουν από την πανδημία του Κορωνοϊού και που επηρεάζουν όχι μόνο στην οικονομία της Κύπρου και της Ευρώπης αλλά και διεθνώς. «Ατενίζουμε το μέλλον με ρεαλισμό, καθώς το 2021 αναμένονται προκλήσεις τόσο στον τραπεζικό τομέα όσο και στην αγορά γενικότερα. Είμαστε, ωστόσο, πεπεισμένοι ότι τα μέλη του Συνδέσμου θα συμβάλουν στη συλλογική προσπάθεια του κράτους και της αγοράς για επανεκκίνηση της οικονομίας και στην προετοιμασία του εδάφους για επιστροφή στην ανάπτυξη».
 
Όσον αφορά το πολυδιάστατο έργο που επιτελεί ο Σύνδεσμος, ο Δρ. Zimarin σημείωσε πως οι διεθνείς τράπεζες έχουν εμφανώς εμπλουτίσει την τραπεζική σκηνή της Κύπρου.
 
Ο Σύνδεσμος Διεθνών Τραπεζών ιδρύθηκε στη Λεμεσό το 2002 με σκοπό την εκπροσώπηση των συμφερόντων των διεθνών τραπεζών στην Κύπρο. Από την ίδρυσή του, ο Σύνδεσμος διαδραματίζει ηγετικό ρόλο όσον αφορά ζητήματα που επηρεάζουν τον διεθνή τραπεζικό τομέα. Ο Σύνδεσμος αριθμεί 17 τράπεζες μέλη.
 

Δειτε Επισης

Θέματα παρεμπόδισης της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες στη συνάντηση ΕΚΚ-ΚΤ της Λετονίας
Στα €44.608.380,50 το εκδομένο μετοχικό κεφάλαιο της Τράπεζας Κύπρου-Η ανακοίνωση του ΧΑΚ
Ψήφος εμπιστοσύνης από Fitch... Υψηλότερα και διαφοροποιημένα έσοδα για Ελληνική από την εξαγορά της CNP
Αδικεί επενδυτές και όσους έχουν προτεραιότητα στήριξης η πρόταση για φορολόγηση υπερκερδών τραπεζών
Προειδοποιούν οι επόπτες... Παραμένουν αυξημένοι οι κίνδυνοι για το χρηματοπιστωτικό σύστημα της Ε.Ε.
Στην επενδυτική βαθμίδα BBB (χαμηλή) με σταθερή τάση η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας από DBRS
Τράπεζα Κύπρου: Στο Δ.Σ. Christian Philipp Hansmeyer και William Stuart
Αιφνιδιαστική παραίτηση του CEO της HSBC
Κνοτ (ΕΚΤ): Ρεαλιστική η μείωση επιτοκίων τον Ιούνιο
Δεν πείθει την Βουλή για φορολόγηση των υπερκερδών των τραπεζών το ΑΚΕΛ-«Προεκλογικό πυροτέχνημα»