ΚΕΒΕ: Γενναιόδωρο πακέτο μέτρων, είναι ώρα ευθύνης

Μόνο θετικά κρίνονται εκ πρώτης όψεως από το ΚΕΒΕ τα μέτρα στήριξης της απασχόλησης, τα οποία ανακοίνωσε η υπουργός Εργασίας.

Σε δηλώσεις του στο InBusinessNews ο γενικός γραμματέας του ΚΕΒΕ, Μάριος Τσιακκής τόνισε ότι πρόκειται για πιο γενναιόδωρο και αισθητά βελτιωμένο πακέτο μέτρο σε σχέση με την πρώτη φάση της πανδημίας.

«Φαίνεται ότι η κυβέρνηση διαπιστώνει ότι το δεύτερο κύμα της πανδημίας είναι πιο έντονο. Τα μέτρα στήριξης που ανακοινώθηκαν θα βοηθήσουν εταιρείες, οι οποίες θα βρεθούν στη δίνη της κρίσης, να συγκρατήσουν τις απολύσεις», επεσήμανε σχετικά.

Έκκληση στους νέους
Ξεκαθαρίζοντας ότι στόχος είναι να μην δούμε επιχειρήσεις να κλείνουν ή ανθρώπους να οδηγούνται στην ανεργία, ανέφερε ότι θα πρέπει να διαφανεί κατά πόσο υπάρχουν τομείς, οι οποίοι πιθανόν να μένουν εκτός των σχεδίων, και σε αυτή την περίπτωση να στηριχθούν αποτελεσματικά. 

Την ίδια στιγμή, ο γενικός γραμματέας του ΚΕΒΕ τόνισε την ανάγκη να γίνει εκ νέου έκκληση στους νέους να περιορίσουν τις εξόδους τους και να τηρήσουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα, με στόχο να περιοριστεί η διασπορά του κορωνοϊού.

«Περιορίζουμε τις νυχτερινές εξόδους για να μην οδηγηθούμε σε πλήρες lockdown»
«Καλούμαστε να συνειδητοποιήσουμε ότι είναι πιο σημαντικό να περιορίσουμε τις νυχτερινές εξόδους και τις κοινωνικές συναθροίσεις για τρεις εβδομάδες, αντί να καταγράφουμε θανάτους και να οδηγηθούμε αναπόφευκτα σε πλήρες lockdown», εξήγησε σχετικά ο Μάριος Τσιακκής.

«Είναι ώρα ευθύνης όλων να τηρήσουμε τα πρωτόκολλα και να ακολουθήσουμε ένα lifestyle που σίγουρα δεν μας χαροποιεί, αλλά αποτελεί μονόδρομο για να ελέγξουμε τη διασπορά του ιού», πρόσθεσε, αποτιμώντας θετικά το μέτρο που αποφασίστηκε από την κυβέρνηση για κλείσιμο των χώρων εστίασης στις 22:30 σε παγκύπρια βάση.

Δειτε Επισης

Νίκος Χριστοδουλίδης: Σε αναπτυξιακή τροχιά με ακόμη πιο θετικές προοπτικές για το μέλλον η οικονομία της Κύπρου
Eurostat: Παραμένει κάτω από τον μέσο όρο της Ευρωζώνης η ανεργία στην Κύπρο
Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: Ψήφος εμπιστοσύνης στο θεσμικό πλαίσιο της Κύπρου η έκθεση της MONEYVAL
Κωνσταντίνος Πετρίδης: Εθνικό όπλο που δεν πρέπει να παραχωρηθεί η χαμηλή φορολογία
Ετήσια αύξηση πέραν του 5% σε αξία και όγκο εργασιών λιανικού εμπορίου
Στα €523 εκ. το πλεόνασμα γενικής κυβέρνησης το πρώτο τρίμηνο-Τα έσοδα και οι δαπάνες
Κινήθηκε ανοδικά και ανήλθε στο 2,4% ο πληθωρισμός τον Απρίλιο
Σε αυτούς τους τομείς και επαγγέλματα θα μπορούν να εργαστούν φοιτητές από τρίτες χώρες-Δείτε το διάταγμα
Ικανοποίηση Λευκωσίας για την έκθεση προόδου της Moneyval-Η αταλάντευτη προσήλωση της Κυβέρνησης
Βελτιώνεται η Κύπρος διαπιστώνει η Moneyval-Η έκθεση προόδου για τη συμμόρφωση της χώρας μας