Powered by

Biden: Σε ποιους κλάδους θα δημιουργήσει 3 εκατ. καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας

Ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε ότι θέλει να δημιουργήσει 3 εκατομμύρια «καλά αμειβόμενες» θέσεις εργασίας, ιδίως στους τομείς της τεχνολογίας, των ηλεκτρικών αυτοκινήτων και της πράσινης ενέργειας.

Αντιμέτωπος με νέα απαγορευτικά μέτρα που έχουν τεθεί για τον περιορισμό της αναζωπύρωσης της πανδημίας Covid-19, ο Tζο Μπάιντεν τόνισε ότι πρέπει να δοθεί «άμεση στήριξη» στην οικονομία.

«Το σχέδιό μας είναι να δημιουργήσουμε εκατομμύρια καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας στην μεταποιητική βιομηχανία, στην κατασκευή αυτοκινήτων, προϊόντων, τεχνολογίας, τις οποίες θα χρειαστούμε στο μέλλον για να είμαστε ανταγωνιστικοί απέναντι στον υπόλοιπο κόσμο (…) Θα αγοράζουμε αμερικανικά προϊόντα», είπε κατά τη διάρκεια ομιλίας για την οικονομία από το προπύργιό του στο Γουίλιμινγκτον στο Ντέλαγουερ.

Επιβεβαίωσε επίσης ότι οι μεγάλες επιχειρήσεις και οι πλουσιότεροι Αμερικανοί θα πληρώνουν το «δίκαιο μερίδιο» τους σε φορολογία και ότι σκοπεύει να ορίσει ελάχιστο ωρομίσθιο 15 δολάρια.

ΠΗΓΗ: newmoney.gr

Δειτε Επισης

Κοντά στο να ξεπεράσει ένα σημαντικό εμπόδιο και σε τροχιά ένταξης στη ζώνη του ευρώ η Βουλγαρία
Το στοίχημα των $10 δισ. στο deal Chevron–Hess και η «τρικλοποδιά» της Exxon
Προσφεύγει στη Δικαιοσύνη κατά της κυβέρνησης Τραμπ για την απαγόρευση εγγραφής ξένων φοιτητών το Χάρβαρντ
Τραμπ: Αδιέξοδες οι συζητήσεις με Ε.Ε.-Άμεσοι δασμοί 50%, σε ισχύ από 1η Ιουνίου
ΕΚΤ: Η επιβράδυνση στους μισθούς στηρίζει τις προβλέψεις για νέα μείωση στα επιτόκια
Σε νέο ιστορικό υψηλό το bitcoin-Άγγιξε τα 112.000 δολάρια
Έκθεση HSBC: Οι αμερικανικές εταιρείες πλήττονται περισσότερο από τους δασμούς Τραμπ
Ιαπωνία: Σε υψηλό 28 μηνών ο δομικός πληθωρισμός
Γαλλία: Απροσδόκητη μείωση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης τον Μάιο
Με ρυθμό διπλάσιο από τον αναμενόμενο η ανάπτυξη της Γερμανίας το πρώτο τρίμηνο