Powered by

Δύο κράτη μέλη μπλόκαραν το deal για το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο

Δύο Κράτη Μέλη της ΕΕ μπλόκαραν κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής των Μονίμων Αντιπροσώπων τη συμφωνία για το επόμενο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο της ΕΕ, 2021-2027, ανακοίνωσε η γερμανική Προεδρία.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της γερμανικής Προεδρίας, στο σημερινό COREPER, "η πρώτη απόφαση αφορούσε τον κανονισμό για την προστασία του προϋπολογισμού της Ένωσης (μηχανισμός υπό όρους). Οι Πρέσβεις της ΕΕ επιβεβαίωσαν το τελικό συμβιβαστικό κείμενο με ειδική πλειοψηφία".

Σύμφωνα με τον ίδιο "η 2η απόφαση αφορούσε καταρχήν τη συμφωνία σχετικά με το Πολυετές Πακέτο Χρηματοοικονομικών Πλαισίων & Ανάκαμψης. Δυο Κράτη Μέλη εξέφρασαν επιφυλάξεις όσον αφορά την αντίθεσή τους σε 1 στοιχείο του συνολικού πακέτου - αλλά όχι στην ουσία της συμφωνίας για το ΠΔΠ".

Τέλος, ο εκπρόσωπος ανακοίνωσε ότι "σε ό,τι αφορά την απόφαση επί των ιδίων πόρων οι πρεσβευτές της ΕΕ δεν μπόρεσαν να επιτύχουν την απαραίτητη ομοφωνία για την έναρξη της γραπτής διαδικασίας λόγω επιφυλάξεων που εξέφρασαν δύο κράτη μέλη".

Νωρίτερα Ευρωπαίος διπλωμάτης είχε προαναγγείλει αυτή την εξέλιξη κατονομάζοντας την Ουγγαρία και την Πολωνία (λόγω της αιρεσιμότητας του κράτους δικαίου) και είχε σημειώσει ότι το ζήτημα ενδέχεται να απασχολήσει και τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων την Πέμπτη.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Άνοιγμα Κίνας στην Ευρώπη: Οι σχέσεις με την Ε.Ε. φέρνουν «πολύτιμη σταθερότητα» στην παγκόσμια οικονομία
Ανάπτυξη 0,4% στην ευρωζώνη το πρώτο τρίμηνο-Ποια κράτη ξεχώρισαν
Χρυσός: Διατηρεί τη σταθερότητά του εν μέσω εξελίξεων στο εμπόριο και τις αγορές-Ξεπέρασε και πάλι τις $3.000 η ουγγιά
Γλίτωσε την ύφεση η Γερμανία… Ανάπτυξη 0,2% το α’ τρίμηνο-Οι δασμοί απειλούν τις προοπτικές
ΗΠΑ: Στο έλεος της πολιτικής Τραμπ τα έργα δέσμευσης και αποθήκευσης άνθρακα
Πρώτα αρνητικά σημάδια από τους δασμούς στην κινεζική οικονομία-Βαρύ πλήγμα στη μεταποίηση τον Απρίλιο
Κίνα: Κατάρτισε «λευκή λίστα» με αμερικανικά προϊόντα που εξαιρούνται από τους δασμούς 125%
Νέα πυρά Τραμπ κατά Πάουελ για τους δασμούς-«Δεν κάνει καλή δουλειά, ξέρω περισσότερα για τα επιτόκια από αυτόν»
Βρετανία: Προχωρά στη θέσπιση ρυθμιστικού πλαισίου για τα κρυπτονομίσματα
ΗΠΑ: Αρνητικό ρεκόρ στο εμπορικό έλλειμμα-Πλήγμα για το ΑΕΠ