ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ

O Επικεφαλής Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων, Γιώργος Σκλάβος, μας μίλησε για το νέο κυβερνητικό σχέδιο επιδότησης επιτοκίων, τις λύσεις στεγαστικών δανείων και τις δύο ενιαίες προτάσεις που προσφέρει η τράπεζα στους πελάτες της.
 
Πόσο έχει επηρεάσει ο covid-19 το γενικό δανεισμό του οργανισμού σας και ποια είναι η σημερινή εικόνα;

Το ξέσπασμα της πανδημίας του covid 19 επηρέασε σε μεγάλο βαθμό την παγκόσμια οικονομία και φυσικά η κυπριακή οικονομία δεν θα μπορούσε να μείνει ανεπηρέαστη. Στην αγορά των δανείων, κυρίως κατά τους πρώτους μήνες του lockdown, παρατηρήθηκε μειωμένη ζήτηση, ειδικά σε δανειοδοτήσεις προσωπικής φύσεως, όπως, όρια παρατραβήγματος, πιστωτικές κάρτες, καταναλωτικά και φοιτητικά δάνεια. Όμως, μετά τους δύο πρώτους μήνες της κρίσης, δηλαδή, Μάρτιο και Απρίλιο του 2020, παρατηρείται σταθερή ανοδική πορεία στα αιτήματα νέου δανεισμού.
 
Ποιες λύσεις στεγαστικών δανείων προσφέρετε;
Η Ελληνική Τράπεζα διαθέτει μια πλήρη γκάμα στεγαστικών δανείων, η οποία καλύπτει όλες τις ανάγκες στέγασης των πελατών μας.
 
Λύση ONE

Με αυτό το σχέδιο ο πελάτης επιλέγει μία και μοναδική λύση δανεισμού, βάσει της αξίας της κύριας κατοικίας, για κάθε του ανάγκη. Έχει χαμηλό επιτόκιο από 1,95%, σταθερό για τρία χρόνια ή μεταβλητό. Το ποσό του δανείου δεν έχει όριο και είναι βάσει της αξίας της κύριας κατοικίας για την κάλυψη στεγαστικών και καταναλωτικών αναγκών. Χωρίς αρχικά τραπεζικά έξοδα, για ποσά πέραν των €50.000 με μία μόνο χαμηλή μηνιαία δόση.
 
Θεμέλιο 2020
Πρόκειται για το Κυβερνητικό Σχέδιο Επιδότησης Επιτοκίων Στεγαστικών Δανείων με επιδότηση του επιτοκίου τα πρώτα τέσσερα χρόνια για την αγορά ή ανέγερση πρώτης κατοικίας, χωρίς αρχικά τραπεζικά έξοδα και κυμαινόμενο επιτόκιο. Στόχος του συγκεκριμένου σχεδίου είναι η στήριξη νοικοκυριών για τη σύναψη δανείων με σκοπό την ιδιοκατοίκηση, υπό μορφή επιδότησης επιτοκίου, ώστε να ενισχυθεί  η οικονομία και κατ’ επέκταση η απασχόληση σε αυτή τη δύσκολη περίοδο μετά την πανδημία Covid -19. Το ύψος του δανείου δεν μπορεί να υπερβαίνει τις €300.000.
 
Πώς έχει διαμορφώσει τη ζήτηση στεγαστικών δανείων το νέο κυβερνητικό σχέδιο επιδότησης επιτοκίων;
Το κυβερνητικό σχέδιο επιδότησης επιτοκίων έχει σίγουρα βοηθήσει στην αύξηση της ζήτησης για νέα στεγαστικά δάνεια και γενικά έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον των πελατών. Θεωρούμε ότι η ζήτηση θα αυξηθεί τους επόμενους μήνες και ειδικότερα προς το τέλος του χρόνου, αφού οι πελάτες θα έχουν τον αναγκαίο χρόνο να προβούν στις δικές τους έρευνες για το ακίνητο που θα ήθελαν να αγοράσουν, με βάση τις οικονομικές τους δυνατότητες.
 
Στα σχέδια σας προσφέρετε και κάποια ενιαία λύση, που περιλαμβάνει όλες τις δανειακές υποχρεώσεις του πελάτη;    
Θέλοντας να στηρίξουμε σφαιρικά τους πελάτες μας, αλλά και να απλοποιήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο τις διαδικασίες και τις υποχρεώσεις τους, προφέρουμε δύο ενιαίες λύσεις. Συγκεκριμένα, διαθέτουμε το σχέδιο Λύση ΟΝΕ, με το οποίο ο πελάτης έχει μία και μοναδική λύση δανεισμού βάσει της αξίας της κύριας κατοικίας του, για να εξυπηρετήσει κάθε του ανάγκη. Επίσης, υπάρχει το σχέδιο Ένα Δάνειο μία Τράπεζα, μια απλή λύση για την αποπληρωμή όλων των οφειλών του πελάτη, με ευνοϊκό επιτόκιο, χαμηλές μηνιαίες δόσεις, μία μόνο ημερομηνία μηνιαίας δόσης και μακροχρόνια περίοδο αποπληρωμής έως 15 έτη.
 
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Τηλέφωνο: 8000 9999 (από Κύπρο – δωρεάν) +35722 500500 (από εξωτερικό)
Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο: contact@hellenicbank.com 
Ιστοσελίδα: www.hellenicbank.com
 

Δειτε Επισης

ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ Η Τράπεζα Κύπρου δίπλα σας στο restart της οικονομίας και των νοικοκυριών
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΚΥΠΡΟΥ)
ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ - Σε σταθερά υψηλή ζήτηση