Αγορές: Σοκ και δέος προκαλεί η ένταση στη Μέση Ανατολή

Οι φόβοι για ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή ρίχνουν βαριά σκιά πάνω από τα διεθνή χρηματιστήρια, τρομάζοντας τους επενδυτές που αναζητούν καταφύγιο στην ασφάλεια των κρατικών ομολόγων, του χρυσού και του γιέν και μακριά από τις αγορές μετοχών και τα υπόλοιπα στοιχεία ενεργητικού υψηλού ρίσκου. 

Στο «κόκκινο» τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, στη δίνη της γεωπολιτικής αστάθειας και το Χρηματιστήριο Αθηνών, που κατέγραφε απώλειες 1,55% περίπου δύο ώρες πριν από το κλείσιμο της σημερινής συνεδρίασης. Πτώση πάνω από 1% για τον DAX στο Χρηματιστήριο της Φραγκφούρτης, ενώ ο πανευρωπαϊκός STOXX 600 κατέγραφε απώλειες άνω της μισής ποσοστιαίας μονάδας. Αρνητικά πρόσημα και στη Wall Street κατά το άνοιγμα και με τους βασικούς δεικτες να καταποντίζονται πάνω από 1%.

Στις αγορές εμπορευμάτων, η γεωπολιτική αβεβαιότητα έβαλε «φωτιά» στις τιμές του πετρελαίου, ενώ ο χρυσός επιδόθηκε σε ράλι με κέρδη πάνω από 1% και την τιμή σε υψηλά τεσσάρων μηνών, στα 1.548,70 δολάρια ανά ουγκιά. Στις πετρελαϊκές αγορές, το μπρεντ αναρριχήθηκε στα 69,50 δολάρια το βαρέλι, στα υψηλότερα επίπεδα από τα μέσα Σεπτεμβρίου και το αμερικανικό αργό ξεπέρασε ενδοσυνεδριακά τα 64 δολάρια, στα υψηλότερα επίπεδα από τον Απρίλιο του 2019.

Το κλίμα έντασης οδήγησε τους επενδυτές προς το «καταφύγιο» των κρατικών ομολόγων, με τις αποδόσεις του γερμανικού 10ετούς και του αντίστοιχου αμερικανικού τίτλου να υποχωρούν σε χαμηλά πολλών εβδομάδων.

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr

Δειτε Επισης

ΟΗΕ: Οι τιμές των τροφίμων αυξήθηκαν παγκοσμίως κατά 0,3% τον Απρίλιο
Η έλλειψη ρευστότητας προκαλεί προβλήματα στην αγορά κακάο
Διακόπτει όλες τις εμπορικές συναλλαγές με το Ισραήλ η Τουρκία
Τουρκία: Σε ανοδική τροχιά παρά τη νομισματική σύσφιξη ο πληθωρισμός
ΟΟΣΑ: Η ανάπτυξη σε ΗΠΑ και Κίνα θα επιταχυνθεί-Οι προβλέψεις για την Ευρωζώνη
Άλμα για τον χρυσό με ώθηση από Fed και γεν
Nέο sell-off στα κρυπτονομίσματα, κάτω από τα $57.000 το Βitcoin
Goldman Sachs: Η ανάπτυξη επιστρέφει στην Ευρωζώνη-Οι τρεις λόγοι
Πάουελ: Ο πληθωρισμός παραμένει ψηλά-Δεν βλέπω, ωστόσο, νέα αύξηση
Χρυσός: Σε ανοδική τροχιά για τρίτο μήνα ενόψει Fed