powered by cbn INB-DIGITAL-EDITIONS LOGO-PNG-108

Κομισιόν: Μη βιώσιμη η τρέχουσα κατάσταση εμπορικών και επενδυτικών σχέσεων Ε.Ε. - Κίνας

Συζήτηση για τις σχέσεις ΕΕ - Κίνας διεξήχθη το πρωί της Παρασκευής στο Κολλέγιο των Επιτρόπων στις Βρυξέλλες, με την Κομισιόν να σημειώνει ότι η τρέχουσα κατάσταση εμπορικών και επενδυτικών σχέσεων των δύο πλευρών είναι μη βιώσιμη.

Σύμφωνα με ανακοινωθέν που εκδόθηκε, η συζήτηση έδωσε στο Κολλέγιο την ευκαιρία να αποτιμήσει τις σχέσεις ΕΕ-Κίνας, «εξετάζοντας τόσο τις ευκαιρίες που προσφέρουν όσο και τις προκλήσεις που θέτουν».

Πιο συγκεκριμένα ανέφερε πως «η γενική προσέγγιση της Επιτροπής παραμένει η μείωση των κινδύνων και όχι η αποσύνδεση. Η Κίνα αποτελεί κρίσιμο εταίρο και η συνεργασία και ο διάλογος θα συνεχιστούν», σημείωσε η Κομισιόν. «Ταυτόχρονα, η τρέχουσα κατάσταση των εμπορικών και επενδυτικών σχέσεων δεν είναι βιώσιμη. Καθώς τα οικονομικά και τα θέματα ασφάλειας συνδέονται όλο και περισσότερο, και οι δύο αυτές διαστάσεις θα απαιτήσουν μια πιο ισχυρή και συνεκτική αντίδραση», πρόσθεσε.

Η συζήτηση της Παρασκευής «θα τροφοδοτήσει τις εργασίες των επόμενων εβδομάδων, οι οποίες θα οδηγήσουν σε περαιτέρω συζητήσεις στο πλαίσιο της συνόδου της G7 και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου τον Ιούνιο», κατέληξε η ανακοίνωση.

Σημειώνεται ότι η Κομισιόν διέγραψε από το πρώτο της ανακοινωθέν τη φράση ότι «τα κανάλια επικοινωνίας θα παραμείνουν ανοιχτά» μεταξύ των δύο πλευρών, με εκπρόσωπο να υπογραμμίζει στους δημοσιογράφους ότι αυτή η φράση κατέληξε στο κείμενο εκ παραδρομής.

Ροή Ειδήσεων

Hellenic Bank Χορηγός Ροής INB
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
;