Powered by

Διασφάλιση ταξιδιωτών με την αγορά αεροπορικού εισιτηρίου ζητά ο ACTA

Την ελπίδα η πολιτεία να αφουγκραστεί τις εισηγήσεις του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κύπρου (ACTA), προχωρώντας στις κατάλληλες νομοθετικές ρυθμίσεις, έτσι ώστε οι ταξιδιώτες να είναι ασφαλισμένοι με την αγορά αεροπορικού εισιτηρίου και να μην χρειάζεται η συνδρομή του κράτους όταν παρίσταται ανάγκη επαναπατρισμού των ταξιδιωτών, εκφράζει ο σύνδεσμος με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού στις 27 Σεπτεμβρίου με θέμα «Τουρισμός και εργασία: ένα καλύτερο μέλλον για όλους».
 
Σε ανακοίνωση, ο ACTA αναφέρει σκοπός των εορταστικών εκδηλώσεων που διοργανώνονται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού (UNWTO), με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού, «είναι να ευαισθητοποιήσει την παγκόσμια κοινότητα για την κοινωνική, πολιτιστική, πολιτική και οικονομική αξία του τουρισμού και τη συμβολή του τομέα στην επίτευξη των στόχων της αειφόρου ανάπτυξης».
 
Αναφέρει ότι ο τουρισμός αποτελεί σημαντική πηγή απασχόλησης εξαιτίας της σημαντικής πολλαπλασιαστικής επίδρασης στην απασχόληση σε συναφείς τομείς και ότι μία θέση εργασίας στον βασικό τομέα του τουρισμού δημιουργεί περίπου μιάμιση ή περισσότερες θέσεις απασχόλησης στην οικονομία που σχετίζεται με τον τουρισμό. Ο συνολικός τουρισμός αντιπροσωπεύει μία στις δέκα θέσεις εργασίας παγκοσμίως.

Ο τουρισμός έχει αποδειχθεί ότι είναι μια ανθεκτική οικονομική δραστηριότητα. Σε καθένα από τα επτά χρόνια μετά την παγκόσμια οικονομική κρίση του 2010, ο αριθμός των παγκόσμιων διεθνών αφίξεων τουριστών αυξήθηκε στο 4% ή και περισσότερο.
 
Δυστυχώς όμως ο τομέας του τουρισμού είναι αρκετά ευάλωτος σε ατυχή φαινόμενα όπως περιπτώσεις πτώχευσης  αεροπορικών εταιρειών, όπου οι αλυσιδωτές επιπτώσεις είναι εξίσου μεγάλες τόσο σε θέσεις εργασίας όσο και στην οικονομία γενικότερα.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Τρικυμία στο Lady's Mile... Άλλα οι Βρετανικές Βάσεις, άλλα το Τμ. Περιβάλλοντος για πιθανή ρύπανση των υδάτων
Κ. Κουμής: Ιανουάριο του 2027 οι υπογραφές για την Μαρίνα της Πάφου στα Πότιμα-'Εργο που θα δώσει πρόσθετη αξία
Χρ. Αγγελίδης: Δίκαιες λύσεις στο υδατικό, ώστε το τουριστικό μας προϊόν στην Πάφο να είναι αποτελεσματικό
Ευριπίδης Λοϊζίδης: Ξενίζει τους ξενοδόχους της Πάφου η απόφαση για τις κινητές μονάδες αφαλάτωσης-Έκπληξη και απογοήτευση
fuTOURiSME: 12 καινοτόμα έργα που μεταμορφώνουν τον κυπριακό τουρισμό με χρηματοδότηση €30.000
Chateau Punin: Κυπριακό κάστρο, μεταμορφώνεται στο πρώτο Château οινοποιείο στην Κύπρο
Wizz Air: Birthday promo week με πάνω από ένα εκατομμύριο θέσεις κάτω από €20,99
Οι προβλέψεις της Deloitte για τις τάσεις της τουριστικής βιομηχανίας έως το 2040
WTTC: Οι ΗΠΑ θα χάσουν $12,5 δις από τον τουρισμό το 2025 λόγω μεταναστευτικής πολιτικής Τραμπ
«Θα εξυπηρετούμε ολόκληρη την Ευρώπη από την Κύπρο»-H Thomas Cook India και επίσημα στο νησί μας (pics)