powered by cbn INB-DIGITAL-EDITIONS LOGO-PNG-108
Powered byEurobank - Οικονομία | Κύπρος

Νίκος Χριστοδουλίδης: Στην Ιταλία με βασικό στόχο την αναβάθμιση σχέσεων σε επίπεδο Γαλλίας

Με στόχο την αναβάθμιση των σχέσεων σε όλους τους τομείς, μεταξύ των οποίων η άμυνα, επισκέπτεται την Ιταλία, δήλωσε την Πέμπτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, προσερχόμενος στο Συνέδριο «Battlefield ReDEFiNED 2026», το οποίο διοργανώνεται στη Λευκωσία. 

Eρωτηθείς για τη μετάβασή του στη Ρώμη, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης είπε ότι «βασικός στόχος της επίσκεψής μου είναι η κοινή πολιτική βούληση - θα γίνουν και σχετικές δηλώσεις μετά τη συνάντησή μου σήμερα το απόγευμα με την Ιταλίδα Πρωθυπουργό - για να αναβαθμίσουμε τις σχέσεις μας με την Ιταλία σε όλους τους τομείς». Δηλαδή, δήλωσε, «το επίπεδο που έχουμε με άλλα ευρωπαϊκά κράτη, και δίνουμε εδώ το παράδειγμα της Γαλλίας, με την οποία έχουμε μια ιδιαίτερα αναβαθμισμένη σχέση», σημειώνοντας ότι «αυτός είναι ο στόχος και από πλευράς Ιταλίας και από πλευράς Κυπριακής Δημοκρατίας σε διάφορους τομείς».

Αναφερόμενος στην παρουσία του στην έκθεση για την κυπριακή αμυντική βιομηχανία, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επεσήμανε ότι η άμυνα είναι ένας τομέας στον οποίο «θέλουμε να συνεργαστούμε (με την Ιταλία)», προσθέτοντας ότι «υπάρχουν τεράστιες προοπτικές στον τομέα της άμυνας και της ασφάλειας».

Ερωτηθείς για τη συνεργασία σε σχέση με τα ενεργειακά, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απάντησε «θα έχω και συνάντηση με τον Γενικό Διευθυντή της ΕΝΙ κ. Ντεσκάλτζι αύριο το πρωί για τους τελευταίους σχεδιασμούς που γίνονται σε σχέση με τον στόχο μας για εξαγωγή κυπριακού φυσικού αερίου μέσω Αιγύπτου στην Ευρώπη». 

Ροή Ειδήσεων

Hellenic Bank Χορηγός Ροής INB
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
;