Powered by

Ενέργειες Υφυπουργείου Τουρισμού για Thomas Cook

Το Υφυπουργείο Τουρισμού, λόγω των τελευταίων γεγονότων που έχουν επισυμβεί με την κατάρρευση της Thomas Cook, επαναλαμβάνει τη στήριξή του προς το σύνολο των επιχειρήσεων της Κύπρου που δραστηριοποιούνται άμεσα ή έμμεσα στον τομέα του τουρισμού, και προβαίνει σε ενέργειες για διαχείριση των συνεπειών. 
 
«Όπως ήδη έχουμε αναφέρει με προηγούμενες ανακοινώσεις μας, το Υφυπουργείο Τουρισμού, βάσει ενός συγκεκριμένου σχεδιασμού, και πάντοτε σε συνεργασία με όλους τους φορείς του ιδιωτικού τομέα, εργάζεται από την αρχή του χρόνου εντατικά και μεθοδικά προκειμένου να διευρύνει τις αγορές τουριστών από όσο το δυνατόν περισσότερες χώρες, αλλά και να αυξήσει τις ροές εγχώριου τουρισμού, με απώτερο σκοπό να περιορίσει έτσι, μεταξύ άλλων, την εξάρτηση της χώρας από συγκεκριμένες αγορές και, κατ’ επέκταση, από μικρό αριθμό οργανωτών ταξιδίων», αναφέρει το Υφυπουργείο σε ανακοίνωσή του.
 
Προσθέτει ότι «το γεγονός αυτό, σε συνάρτηση με ανάλογες ενέργειες που είχε προβεί παλαιότερα το αρμόδιο τότε Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού και ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού, περιόρισαν σε σημαντικό βαθμό τον αρνητικό αντίκτυπο που έχει στην οικονομία της χώρας μας και, ειδικότερα, στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τουριστικό τομέα, η κατάρρευση διεθνών τουριστικών οργανισμών».
 
«Για τον περαιτέρω περιορισμό της εξάρτησης, αλλά κυρίως την αύξηση των εισροών τουριστών προς τη χώρα μας και την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, το Υφυπουργείο έχει εφαρμόσει διάφορες πολιτικές και μέτρα, τα οποία αποσκοπούν άμεσα στην ενίσχυση των τουριστικών επιχειρήσεων», σημειώνει.
 
Στη συνέχεια, υπενθυμίζει τις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί και προβαίνει για προσέλκυση επισκεπτών από το εξωτερικό και διαβεβαιώνει ότι σκοπεύει να ενισχύσει και να εντατικοποιήσει ακόμα περισσότερο τις δράσεις του το αμέσως επόμενο διάστημα.
 
Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι στην επόμενη τριμηνία θα προβεί σε προωθητικές ενέργειες για την προσέλκυση αφίξεων της τελευταίας στιγμής και βρίσκεται σε διαβούλευση με άλλους οργανωτές ταξιδίων από τη Βρετανία για αντικατάσταση ορισμένων ναυλωμένων πτήσεων.
 
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Τρικυμία στο Lady's Mile... Άλλα οι Βρετανικές Βάσεις, άλλα το Τμ. Περιβάλλοντος για πιθανή ρύπανση των υδάτων
Κ. Κουμής: Ιανουάριο του 2027 οι υπογραφές για την Μαρίνα της Πάφου στα Πότιμα-'Εργο που θα δώσει πρόσθετη αξία
Χρ. Αγγελίδης: Δίκαιες λύσεις στο υδατικό, ώστε το τουριστικό μας προϊόν στην Πάφο να είναι αποτελεσματικό
Ευριπίδης Λοϊζίδης: Ξενίζει τους ξενοδόχους της Πάφου η απόφαση για τις κινητές μονάδες αφαλάτωσης-Έκπληξη και απογοήτευση
fuTOURiSME: 12 καινοτόμα έργα που μεταμορφώνουν τον κυπριακό τουρισμό με χρηματοδότηση €30.000
Chateau Punin: Κυπριακό κάστρο, μεταμορφώνεται στο πρώτο Château οινοποιείο στην Κύπρο
Wizz Air: Birthday promo week με πάνω από ένα εκατομμύριο θέσεις κάτω από €20,99
Οι προβλέψεις της Deloitte για τις τάσεις της τουριστικής βιομηχανίας έως το 2040
WTTC: Οι ΗΠΑ θα χάσουν $12,5 δις από τον τουρισμό το 2025 λόγω μεταναστευτικής πολιτικής Τραμπ
«Θα εξυπηρετούμε ολόκληρη την Ευρώπη από την Κύπρο»-H Thomas Cook India και επίσημα στο νησί μας (pics)