Η Edison εγκαταλείπει το οικόπεδο Royee στην ισραηλινή ΑΟΖ

Η Edison E&P εγκατέλειψε τις έρευνές της στο οικόπεδο Royee της ισραηλινής ΑΟΖ, λίγο πριν την προγραμματισμένη διεξαγωγή ερευνητικής γεώτρησης. 


Όπως αναφέρει η εφημερίδα Globes, η εταιρεία διαθέτει μερίδιο 20% στην εν λόγω άδεια, ενώ η Ratio Oil Exploration έχει το 70% και η Israel Opportunity το 10%. Εντούτοις, η Edison είναι η διαχειρίστρια λόγω της εκτενούς εμπειρίας της και σε σχετική ανακοίνωση ανέφερε πως "οι τωρινές περιστάσεις μας αναγκάζουν να παραιτηθούμε από την άδεια".


Η εξέλιξη αυτή σημαίνει ότι ουσιαστικά ακυρώνεται η προγραμματισμένη για τον Ιανουάριο γεώτρηση, ενώ τον Απρίλιο λήγει η επταετής διάρκεια της άδειας στο Royee. Το εν λόγω οικόπεδο εκτιμάται ότι έχει 36% πιθανότητα για ύπαρξη 100 δις. κ.μ. αερίου.


Σημειώνεται ότι πριν λίγο καιρό η Energean συμφώνησε να εξαγοράσει την Edison E&P.

ΠΗΓΗ: energypress.gr

Δειτε Επισης

Στα €91 εκατ. οι κρατικές δαπάνες για την προσφυγική πολιτική
Διγλωσσία κυβέρνησης για νέο επενδυτικό σχέδιο
Julio Tironi: Σε νέα εποχή οι υπηρεσίες δημόσιων συγκοινωνιών
Διπλάσια δωρεάν data στα προγράμματα κινητής Unlimited της PrimeTel
Blue Air: Πτήσεις από €26,84 προς Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Βουκουρέστι
Αρχή Λιμένων: Ζητά προσφορές για δύο υποστατικά στο παλιό Λιμάνι Λεμεσού
Την πρώτη θέση στις παγκόσμιες πωλήσεις κατέλαβε ο όμιλος Volkswagen
ΣΟΔΑΠ: Προσφορές για πώληση ακινήτου στα Τσιφλικούδια
Κενά καταστήματα για το Pop-up Festival ζητά ο Δήμος Λευκωσίας
Προγραμματιστές συστημάτων ψάχνει το Τμήμα Φορολογίας