ΕΤΥΚ: Με σύνεση και ωριμότητα να αναζητηθεί η κοινή συνισταμένη

Η Οργάνωσή μας παρ’ όλο που δεν το συνηθίζει να παρεμβαίνει στο Κοινοβουλευτικό έργο σήμερα θεωρεί υποχρέωση της να καταθέσει τη δική της άποψη/έκκληση προς τα μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων αλλά και στα ίδια τα κόμματα διότι σήμερα βρισκόμαστε με τη ψήφιση του νόμου που τροποποιεί το περί Μεταβιβάσεων και Υποθηκεύσεων Ακινήτων Νόμο μπροστά από ένα δίλημμα που καταλήγει – αδιέξοδο. 
 
Αναμφίβολα πιστεύουμε ότι οι δανειολήπτες που πραγματικά είναι σ’ αδιέξοδο πρέπει να προστατεύονται και να τους δοθεί μία διέξοδος από την παγίδα που έχουν βρεθεί.
 
Παράλληλα όμως ο νόμος πρέπει να λειτουργήσει με τέτοιο τρόπο που να δίνει διέξοδο επιβίωσης και στις ίδιες τις Τράπεζες που ως γνωστό την τελευταία σχεδόν δεκαετία αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα και είναι στο στόχαστρο των Ευρωπαϊκών θεσμών που θέτουν συνέχεια στόχους και όρια λειτουργίας.
 
Πιστεύουμε, ότι μέσα από ένα γόνιμο υπεύθυνο και καλόπιστο διάλογο στη Βουλή όλες οι πλευρές μπορεί να καταθέσουν / συγκεντρώσουν τις απόψεις / επιδιώξεις τους προς το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα που να διασφαλίζει στο μέγιστο δυνατό βαθμό και τις δύο απόψεις / τάσεις.
 
Η καλή πορεία των Τραπεζών και η οικονομία του τόπου είναι συγκοινωνούντα δοχεία και συνεπώς η είσοδος σε περιπέτειες του ενός δεν θα αφήσει ανεπηρέαστο το άλλο.
 
Για να μη βρεθούμε γι’ άλλη μια φορά μπροστά σε τραγικά αδιέξοδα που μπορεί να είναι καταστροφικά για ολόκληρη την κοινωνία, πρέπει οι βουλευτές μας με σύνεση και υπευθυνότητα και μέσα από τη λογική και συναίνεση να προβληματιστούν και να αναζητήσουν την κοινή συνισταμένη που γενικά να προστατεύει, τόσο τις δανειολήπτες όσο και τη βιωσιμότητα των Τραπεζών.
 
Αλλοίμονο, αν η Βουλή και τα κόμματα δεν μπορούν να βρουν κοινό άξονα πορείας που να διασφαλίζουν στο μέγιστο δυνατό βαθμό και τις δύο καλόπιστες απόψεις και ανησυχίες που εκφράσθηκαν στη Βουλή κατά την προηγούμενη συνεδρία της για το πιο πάνω θέμα.
 

Δειτε Επισης

Στα €44.608.380,50 το εκδομένο μετοχικό κεφάλαιο της Τράπεζας Κύπρου-Η ανακοίνωση του ΧΑΚ
Ψήφος εμπιστοσύνης από Fitch... Υψηλότερα και διαφοροποιημένα έσοδα για Ελληνική από την εξαγορά της CNP
Αδικεί επενδυτές και όσους έχουν προτεραιότητα στήριξης η πρόταση για φορολόγηση υπερκερδών τραπεζών
Προειδοποιούν οι επόπτες... Παραμένουν αυξημένοι οι κίνδυνοι για το χρηματοπιστωτικό σύστημα της Ε.Ε.
Στην επενδυτική βαθμίδα BBB (χαμηλή) με σταθερή τάση η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας από DBRS
Τράπεζα Κύπρου: Στο Δ.Σ. Christian Philipp Hansmeyer και William Stuart
Αιφνιδιαστική παραίτηση του CEO της HSBC
Κνοτ (ΕΚΤ): Ρεαλιστική η μείωση επιτοκίων τον Ιούνιο
Δεν πείθει την Βουλή για φορολόγηση των υπερκερδών των τραπεζών το ΑΚΕΛ-«Προεκλογικό πυροτέχνημα»
Moody's: Πιστωτικά θετική για την Ελληνική η απόκτηση της CNP