L. Kramer: Οι προκλήσεις που αντιμετώπισε η Ελληνική στην εξαγορά του Συνεργατισμού

Ο Οικονομικός Διευθυντής κατέχει ηγετική θέση σε μια επιχείρηση. Είναι ο σύμβουλος εμπιστοσύνης του CEO της εταιρείας και ο αφανής ήρωας πίσω από μεγάλες συναλλαγές, έργα και επιτυχίες της εταιρείας.

Τον σημαντικό ρόλο του Οικονομικού Διευθυντή επιβράβευσαν για τρίτη συνεχή χρονιά τα CFO Awards που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του 15th CFO Management Forum. Το βραβείο «The Corporate Finance - Restructuring, Mergers and Acquisitions απονεμήθηκε στη Ελληνική Τράπεζα για την συμφωνία συγχώνευσης της με τον Συνεργατισμό. 

Διαβάστε ακόμα: MedWaste: Να καταστεί η Κύπρος κόμβος διαχείρισης ιατρικών αποβλήτων


Ο CFO της Ελληνικής Τράπεζας, Lars Kramer, στην κάμερα του InBusinessNews, αναλύει τις βασικές προκλήσεις και δυσκολίες όπου η Ελληνική Τράπεζα κλήθηκε να αντιμετωπίσει κατά την εξαγορά του Συνεργατισμού. Όπως δήλωσε «κάθε μέρα είχαμε μια νέα πρόκληση και δυσκολία.»  Το μεγαλύτερο συμβάν κατά την εξαγορά, είναι οι αλλαγές όσον αφορά τους μετόχους, οι καινούργιοι διευθυντές που θα έλθουν κατά τον Ιούλιο και οι αλλαγές στα συστήματα των τραπεζών. Για τον ίδιο, το μεγαλύτερο γεγονός που αποκόμισε, είναι η σταθεροποίηση του τραπεζικού συστήματος της Κύπρου.
 

Διαβάστε ακόμα: Στη Θεμιστοκλή Δέρβη αναβιώνει η Λαϊκή Τράπεζα

 

Η εξαγορά του Συνεργατισμού από την Ελληνική Τράπεζα, πέρασε από μια σειρά εγκρίσεων, από το διοικητικό συμβούλιο, τους μετόχους, τις Βρυξέλλες και την Φρανκφούρτη. Η τελική έγκριση ήταν από την κυπριακή βουλή  «όταν η βουλή ενέκρινε αυτή την συμφωνία, είμασταν στην τελική ευθεία» όπως δήλωσε.  
Παρόλα αυτά, η μεγαλύτερη πρόκληση ήταν η αντιμετώπιση του ασταθές οικονομικού συστήματος της Κύπρου και η δημιουργία αυτοπεποίθησης στην αγορά. Επιπρόσθετα, δυσκολίες υπήρχαν και κατά τη σταθεροποίηση του τραπεζικού συστήματος, κάτι όμως που έγινε με επιτυχία, όπου για τον Kramer είναι το πιο σημαντικό γεγονός.

Ο Lars Kramer, ανέφερε ότι οι οικονομικές συναλλαγές που αφορούν την εξαγορά, έχουν ολοκληρωθεί. Το σημείο που εκκρεμεί, είναι οι 11 000 εργαζόμενοι να ενσωματωθούν μεταξύ τους, όσον αφορά την κουλτούρα της εργασίας. Τέλος, δήλωσε ότι όλα αυτά αποτελούν μια μεγάλη ευκαιρία για την Ελληνική Τράπεζα για να μεταβεί σε ένα άλλο επίπεδο, κάτι που είναι εμφανές και στον κόσμο. Ο CFO της Ελληνικής Τράπεζας, ευχαριστεί τα άτομα που εργάστηκαν για την επίτευξη αυτού του στόχου, αφού η συγκεκριμένη συμφωνία δεν θα ήταν εφικτή χωρίς θέληση, προσπάθεια, χρόνο, ενέργεια και τη δημιουργικότητα πολλών ανθρώπων.  

Δειτε Επισης

Στα €44.608.380,50 το εκδομένο μετοχικό κεφάλαιο της Τράπεζας Κύπρου-Η ανακοίνωση του ΧΑΚ
Ψήφος εμπιστοσύνης από Fitch... Υψηλότερα και διαφοροποιημένα έσοδα για Ελληνική από την εξαγορά της CNP
Αδικεί επενδυτές και όσους έχουν προτεραιότητα στήριξης η πρόταση για φορολόγηση υπερκερδών τραπεζών
Προειδοποιούν οι επόπτες... Παραμένουν αυξημένοι οι κίνδυνοι για το χρηματοπιστωτικό σύστημα της Ε.Ε.
Στην επενδυτική βαθμίδα BBB (χαμηλή) με σταθερή τάση η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας από DBRS
Τράπεζα Κύπρου: Στο Δ.Σ. Christian Philipp Hansmeyer και William Stuart
Αιφνιδιαστική παραίτηση του CEO της HSBC
Κνοτ (ΕΚΤ): Ρεαλιστική η μείωση επιτοκίων τον Ιούνιο
Δεν πείθει την Βουλή για φορολόγηση των υπερκερδών των τραπεζών το ΑΚΕΛ-«Προεκλογικό πυροτέχνημα»
Moody's: Πιστωτικά θετική για την Ελληνική η απόκτηση της CNP