Μάτσης: Η Ελληνική Τράπεζα έχει την μεγαλύτερη ρευστότητα

Την μεγαλύτερη δυνατότητα από όλους τους ανταγωνιστές της, να στηρίζει τις επιχειρησιακές δραστηριότητες και τις χρηματοδοτικές ανάγκες των επιχειρήσεων, έχει Ελληνική Τράπεζα, σύμφωνα με τον Ανώτατο Εκτελεστικό Διευθυντή της Τράπεζας, Ιωάννη Mάτση, ο όποιος μιλούσε στο πλαίσιο του "The Annual Gala Dinner", της Ελληνικής Τράπεζας. 

Σύμφωνα με τον Ιωάννη Μάτση αυτό απορρέει από το γεγονός ότι η Ελληνική Τράπεζα έχει τα περισσότερα διαθέσιμα ρευστά και κεφάλαια από οποιαδήποτε άλλη τράπεζα. “"Να σημειώσω ότι το 55% του ισολογισμού είναι σε ρευστά τα όποια θέλουμε να διαθέσουμε για να στηρίξουμε τις επιχειρήσεις,”" ανέφερε.

Ο κύριος Μάτσης τόνισε πως η ρευστότητα της τράπεζας προέρχεται από τις καταθέσεις του κοινού κάτι που την κάνει την μεγαλύτερη τράπεζα λιανικής. "Η διοχεύτεση όμως της χρηματοδότησης γίνεται στις επιχειρήσεις. Για αυτό τον λόγο θέλουμε να θεωρούμαστε Τράπεζα επιχειρήσεων”. 

Ο Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής της Ελληνικής Τράπεζας δεν μπορούσε να μην αναφερθεί και στην εξαγορά της Συνεργατικής Τράπεζας. Αυτό σύμφωνα με τον κ. Μάτση εδραίωσε πλέον την Ελληνική Τράπεζα ως τον πιο στέραιο, υγειές και βιώσιμο οργανισμό στο νησί. Μια τράπεζα που μπορεί με κύρος και σύνεση να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της και να καταστεί ικανή να στηρίξει τους πελάτες της αλλα και να παραμέινει θεματοφύλακας και κηδεμόνας των καταθέσεων ολόκληρου του νησιού. 

Σύμφωνα με τον κ. Μάτση η Ελληνική Τράπεζα μετά την εξαγορά του Συνεργατισμού εξυπηρετεί πλέον 600.000 πελάτες μέσα από ένα δίκτυο 130 καταστημάτων, καθημερινά, που είναι πολύ περισσότερα από οποιδήποτε άλλο ανταγωνιστή. “Αυτό φάινεται και από το μερίδιο αγοράς που έχουμε που φτάνει το 40% στην λιανική αγορά." 

Κλέινοντας ο Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής της Τράπεζας ανέφερε πως μαζί με τους συνεργάτες του βρίσκονται εδώ για να αναβαθμίσουν τις υπηρεσίες της Ελληνικής Τράπεζας ώστε να καταστεί η κύρια Τράπεζα της χώρας. 

 

Δειτε Επισης

Θ. Μιχαηλίδης: Χαμηλότερες του περσινού καλοκαιριού οι πληρότητες, αλλά αυτό μπορεί να ανατραπεί
Νέα μεικτή ανάπτυξη με διαμερίσματα και γραφεία αποκτά η Λεμεσός
CBN Young Dragon Awards: Έρχονται για να επιβραβεύσουν τους νεαρούς «δράκους» του επιχειρείν
Κωνσταντίνος Πετρίδης: Η ανταγωνιστικότητα της Ε.Ε., η οικονομική ασφάλεια και αυτά που πρέπει ν’ αλλάξουν
Οι μεγαλομέτοχοι 35+ εισηγμένων εταιρειών
Μαρία Παναγιώτου: Υπάρχει ενδιαφέρον για το e-κοφίνι, ξεπέρασαν τους 1200 οι συμμετέχοντες
Το ταξίδι της μετεγκατάστασης και γιατί οι ξένες tech εταιρείες... ψηφίζουν Κύπρο-Η Palta και η Wargaming
Φιλελεύθερο ανά την Ευρώπη το ωράριο των καταστημάτων-Τι κατέδειξε έρευνα της Βουλής
Νίκος Χριστοδουλίδης: Σε αναπτυξιακή τροχιά με ακόμη πιο θετικές προοπτικές για το μέλλον η οικονομία της Κύπρου
Κερδίζουν από τους ενοικιαστές τους Mall of Cyprus και Mall of Engomi