powered by

Τα πρώτα δείγματα γραφής του νέου Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας

Σειρά επαφών άρχισε ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας, Κωνσταντίνος Ηροδότου, με άλλες δύο Κεντρικές Τράπεζες της Ευρωζώνης, με στόχο την έναρξη συνεργασίας σε τεχνοκρατικά θέματα και έργα που υπάγονται είτε στον Ενιαίο Εποπτικό Μηχανισμό (ΕΕΜ) είτε στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ).

Επίσης, συμφωνήθηκαν βραχυπρόθεσμες αποστολές 2-3 εβδομάδων στην Φρανκφούρτη, με στόχο να ενισχυθεί η συνεργασία και αλληλοκατανόηση μεταξύ της ΚΤΚ και των εποπτών.

Διαβάστε ακόμα: Η μεγαλύτερη αλυσίδα παιδότοπων της Ελλάδας έρχεται στο Neo Plaza

Διαβάστε ακόμα: Τρία νέα καταστήματα έρχονται στο ανανεωμένο Mall of Cyprus

Όπως είχε ο ίδιος αναφέρει σε εκδήλωση του ΚΕΒΕ, στις 16 Μαΐου του 2019, τα αναμενόμενα οφέλη που θα προκύψουν από αυτές τις επαφές είναι η εδραίωση στενής συνεργασίας και η ενίσχυση τεχνοκρατικών δυνατοτήτων.

Πιο αναλυτικά, ο Διοικητής είχε προαναγγείλει αλλαγές προς την κατεύθυνση της αναβάθμισης των συνθηκών και δυνατοτήτων του προσωπικού της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου και στην ενίσχυση της παρουσίας της ΚΤΚ στα ευρωπαϊκά και διεθνή σώματα.

Η ανταλλαγή τεχνογνωσίας και ιδεών, αλλά και η προσαρμογή τους στα δεδομένα του κυπριακού τραπεζικού συστήματος, αναμένεται να συμβάλουν θετικά στην όλη προσπάθεια βελτίωσης του τρόπου λειτουργία της ΚΤ.

Τα πρώτα σημαντικά δείγματα γραφής του νέου Διοικητή της ΚΤΚ επιτεύχθηκαν μόλις ενάμιση μήνα μετά την ανάληψη των καθηκόντων του.

Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί ότι εντάσσονται στο πλαίσιο των εξαγγελιών του κ. Ηροδότου κατά την τελετή διαβεβαίωσής του στο Προεδρικό Μέγαρο, τον φετινό Απρίλιο.

Από την άλλη, ο Κωνσταντίνος Ηροδότου, ο οποίος είναι, όπως αναμενόμενο, αντιμέτωπος με την πρόκληση της αντιμετώπισης των μη εξυπηρετούμενων δανείων, αν και αναγνωρίζει την πτωτική τους πορεία, μετά και την πώληση πακέτου δανείων από τραπεζικά ιδρύματα, κάλεσε εντούτοις τα τραπεζικά ιδρύματα να συνεχίσουν τις προσπάθειες μείωσης και να εστιάσουν ταυτόχρονα στη διενέργεια σωστών αναδιαρθρώσεων.

Δειτε Επισης

Joey Extras: Νέο σχέδιο επιβράβευσης για παιδιά και γονείς από την Τράπεζα Κύπρου
Δυναμική επιστροφή για την αγορά ακινήτων υψηλής αξίας-Πού και ποια η ακριβότερη πώληση
Μια... Anassa γεμάτη αναζωογόνηση και ένα τριήμερο με την όμορφη θέα του Kόλπου της Χρυσοχούς (pics)
Η UniCredit επιμένει για εξαγορά της Commerzbank-Σταθερά αντίθετο το Βερολίνο
Οι κενές θέσεις εργασίας σε κάθε τομέα και ο κλάδος με καμία διαθέσιμη θέση
Πέτρος Λοής: Ευρύτερο, εξυπνότερο και πιο ανθεκτικό μοντέλο η πρόταση του ΔΗΣΥ για την οικονομία-Προτάσσουμε μεταρρυθμίσεις
Γιώργος Τσακκιστός: Σημαντική προσθήκη για την Laiko Cosmos Trading το «The Famous Grouse»-Ενίσχυση και με νέα προϊόντα
Το όραμα γίνεται πραγματικότητα στο Ολυμπιακό Μέγαρο-Τιμήθηκε σε κλίμα συγκίνησης ο Κίκης Λαζαρίδης
«Στον αθλητισμό έδωσες και την ψυχή σου...»-Μια βραδιά αφιερωμένη στον ακούραστο υπηρέτη του Ολυμπισμού Κίκη Λαζαρίδη
CEO της Aegean Baltic Bank S.A. ο Αριστείδης Βουράκης-Αναλαμβάνει καθήκοντα τον Οκτώβριο