100 δενδρύλλια για τα 100χρονα της ΕΛΗΑΣ Λυθροδόντα

Μια ακόμη όμορφη εκδήλωση με θετικά μηνύματα οργανώθηκε την Κυριακή 19 Μαΐου 2019 στο Λυθροδόντα, στο πλαίσιο των πλούσιων εορτασμών για τα 100 χρόνια ζωής και προσφοράς του σωματείου ΕΛΗΑ (1919-2019). 
 
Με μαζική συμμετοχή πολλών μελών και φίλων του σωματείου φυτεύτηκαν εκατό δενδρύλλια, κυρίως πεύκα, σε περιοχή λίγο έξω από το χωριό, στο δρόμο που συνδέει το Λυθροδόντα με τα Λεύκαρα.  Η δενδροφύτευση της Κυριακής έρχεται ως συνέχεια της φύτευσης από τον υπουργό Γεωργίας Κώστα Καδή ενός αιωνόβιου ελαιόδεντρου στην είσοδο του κτηρίου του σωματείου. Με δική του πρωτοβουλία, τα δενδρύλλια προσφέρθηκαν από το Τμήμα Δασών, στελέχη του οποίου παρέστησαν στην εκδήλωση και βοήθησαν στη φύτευση των δέντρων.
 

Βαθιά συμβολική πράξη χαρακτήρισε τη δενδροφύτευση ο Χάρης Συμεωνίδης, σε σύντομη ομιλία του εκ μέρους της οργανωτικής επιτροπής. Και συμπλήρωσε: «Το μικρό αυτό πάρκο που σιγά-σιγά θα δημιουργηθεί, θα συνδέει το παρελθόν με το παρόν του σωματείου και θα υπενθυμίζει στις επόμενες γενιές την ιστορική του διαδρομή και τη σημαντική προσφορά του».

Η ΕΛΗΑ ιδρύθηκε το 1919 με την επωνυμία «Αναγνωστήριον η Μεγάλη Ελλάς» και κλείσθηκε από τη βρετανική αποικιοκρατική διοίκηση το 1931 λόγω της εθνικής της δράσης. Επαναλειτούργησε το 1938 ως «Γεωργικός Σύλλογος ΕΛΗΑ Λυθροδόντα» και μετεξελίχθηκε στη σημερινή του μορφή. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την εκατονταετηρίδα του σωματείου προγραμματίσθηκαν πολλές εκδηλώσεις, που θα κορυφωθούν αρχές Οκτωβρίου με συγκέντρωση στη γνωστή πλατεία του Λυθροδόντα, κατά την οποία θα παρουσιαστεί το Λεύκωμα των 100 χρόνων σε μια επιμελημένη έκδοση.
 

Δειτε Επισης

Το Limassol Blu Marine σε αποκριάτικους ρυθμούς το τριήμερο των καρναβαλιών
Εκδήλωση ΟΠΑΠ Κύπρου με τους πράκτορες συνεργάτες της
Το επιχειρείν της Κύπρου σε... αναμμένα κάρβουνα (pics)
Το Paradox Museum Limassol μπαίνει σε ρυθμούς καρναβαλιού
Καρναβάλι ξανά στη Μαρίνα Αγίας Νάπας
City of Dreams Mediterranean: Μια φαντασμαγορική βραδιά με Δέσποινα Βανδή και Γιώργο Λιβάνη
To ίδρυμα ENAVSMA έκλεισε πανηγυρικά τις εορταστικές εκδηλώσεις του με τον Κωστή Μαραβέγια
Η Hyundai κατέκτησε τη δεύτερη της νίκη στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC)
Γιόρτασε τον Άγιο Βαλεντίνο με μία ρομαντική απόδραση στο ξενοδοχείο Annabelle
Φιλανθρωπική εκδήλωση αγάπης και προσφοράς απο ΠΑΣΥΚΑΦ και Counsellor