Σε 200 χρόνια θα κλείσει το χάσμα πλούτου ανδρών-γυναικών

Ενδεχομένως να χρειαστούν άλλοι δύο αιώνες για κλείσει το χάσμα οικονομικού πλούτου μεταξύ των δύο φύλων, καθώς οι άνδρες εξακολουθούν να ελέγχουν την πλειοψηφία των παγκόσμιων χρηματοοικονομικών περιουσιακών στοιχείων, σύμφωνα με έκθεση της Bank of America Merrill Lynch.

Η έκθεση "she-conomy", που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη (7 Μαρτίου) μια μέρα πριν από την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, υπογραμμίζει πως βελτιώνοντας την ισότητα των γυναικών στον εργασιακό χώρο θα μπορούσε να αυξήσει την παγκόσμια ανάπτυξη τα επόμενα έξι χρόνια κατά ένα τρίτο ή $28 δισ. - ή περίπου το σύνολο της ετήσιας οικονομικής παραγωγής ΗΠΑ και Κίνας.

Οι γυναίκες συσσωρεύουν πλούτο ενάμισι φορές πιο γρήγορα από τους άνδρες και αναμένεται να περάσουν στην κατοχή τους $72 δισ. από τα παγκόσμια χρηματοοικονομικά περιουσιακά στοιχεία μέχρι το 2020 – 2 φορές περισσότερα από το 2010.

Ωστόσο, το οικονομικό χάσμα μεταξύ των φύλων κλείνει με ρυθμούς χελώνας και θα χρειαστούν άλλα 202 χρόνια για να επιτευχθεί ισότητα με το σημερινό ρυθμό. Με βάση την έκθεση του 2017 θα χρειαζόταν 217 χρόνια.

Το παγκόσμιο χάσμα αμοιβών μεταξύ των δύο φύλων θα μπορούσε επίσης να διαρκέσει δεκαετίες, ή αιώνες σε ορισμένες χώρες, για να κλείσει με βάση τους σημερινούς ρυθμούς προόδου. Οι γυναίκες στη δυτική Ευρώπη ίσως αρχίσουν να κερδίζουν το ίδιο με τους άνδρες για τους ίδιους ρόλους σε 60 χρόνια, ενώ οι γυναίκες στη Βόρεια Αμερική ίσως πρέπει να περιμένουν άλλα 165 χρόνια, σύμφωνα με την έκθεση.

ΠΗΓΗ: FT

Δειτε Επισης

Τρίζουν τα θεμέλια της εργασιακής ειρήνης στον κατασκευαστικό τομέα της Γερμανίας
Κύρια κινητήρια δύναμη για τις αγορές χρυσού οι Κεντρικές Τράπεζες των αναδυόμενων οικονομιών
Σε ανοδική πορεία οι τιμές των τροφίμων σε όλο τον κόσμο... Στο κρέας η μεγαλύτερη αύξηση
Η έλλειψη ρευστότητας προκαλεί προβλήματα στην παγκόσμια αγορά κακάο
Διακόπτει όλες τις εμπορικές συναλλαγές με το Ισραήλ η Τουρκία
Τουρκία: Σε ανοδική τροχιά παρά τη νομισματική σύσφιξη ο πληθωρισμός
ΟΟΣΑ: Η ανάπτυξη σε ΗΠΑ και Κίνα θα επιταχυνθεί-Οι προβλέψεις για την Ευρωζώνη
Άλμα για τον χρυσό με ώθηση από Fed και γεν
Nέο sell-off στα κρυπτονομίσματα, κάτω από τα $57.000 το Βitcoin
Goldman Sachs: Η ανάπτυξη επιστρέφει στην Ευρωζώνη-Οι τρεις λόγοι