Η Apple δέχτηκε να πληρώσει στη Γαλλία φόρους μισού δισ. ευρώ

Σε συμφωνία με τις γαλλικές αρχές για την πληρωμή φόρων ύψους 500 εκατ. ευρώ ήρθε η Apple. Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο γαλλικά μέσα ενημέρωσης, η συμφωνία αυτή δεν περιλαμβάνεται σε κάποια επίσημη ανακοίνωση, όμως έχει επιβεβαιωθεί από την αμερικανική εταιρεία. 
 
Σε απάντηση στο Reuters, εκπρόσωπος της Apple αρκέστηκε να πει ότι η τεχνολογική εταιρεία βρίσκεται στο επίκεντρο πολυετών ελέγχων από τις γαλλικές φορολογικές αρχές. Λεπτομέρειες για το περιεχόμενο της συμφωνίας αναμένεται να ανακοινωθούν σύντομα, είπε ο ίδιος εκπρόσωπος.
 
Για μια επιχείρηση με ταμειακά διαθέσιμα ύψους 250 δισ. δολαρίων, το ποσό των 500 εκατ. ευρώ μοιάζει μικρό. Είναι όμως μια μόνο περίπτωση από τις πολλές φορολογικές υποθέσεις που βαρύνουν την Apple.
 
Ήδη η Κομισιόν έχει επιβάλλει πρόστιμο ύψους 15,3 δισ. δολαρίων στην Apple, με την κατηγορία ότι εκμεταλλεύτηκε το ευνοϊκό φορολογικό καθεστώς της Ιρλανδίας για να γλιτώσει φόρους. Η εταιρεία εξακολουθεί να υποστηρίζει ότι όλα όσα έγιναν ήταν νόμιμα, κατόπιν συμφωνίας με τις ιρλανδικές αρχές, όμως την περασμένη χρονιά αποφάσισε να δεσμεύσει το ποσό υπέρ του Δουβλίνου σε έναν λογαριασμό έως ότου τελεσιδικήσει η υπόθεση.
 
Τέλος, παραμένει άγνωστο εάν η Apple έχει ήδη πληρώσει τις γαλλικές αρχές ή πρόκειται να το κάνει στο αμέσως επόμενο διάστημα.
 
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ
 

Δειτε Επισης

Ebury: Οι υψηλές πληθωριστικές πιέσεις καθυστερούν την μείωση των επιτοκίων στις ΗΠΑ
Τουρκία: Φρένο στις αυξήσεις επιτοκίων-Μαζεύει τις απώλειες η λίρα
Δημοσκόπηση Reuters: Η παγκόσμια οικονομία θα συνεχίσει την ανάπτυξή της μέχρι το 2025
Ρωσία: Αμετάβλητα στο 16% τα επιτόκια-Νέο υψηλό για το ρούβλι
Έρευνα ΕΚΤ: Βελτιώνεται η εικόνα που έχουν οι καταναλωτές για τον πληθωρισμό
Οδεύει προς τα $10.000 ο χαλκός μετά την προσφορά της BHP για την Anglo American
Αύξηση 3% στα καθαρά κέρδη πρώτου τριμήνου της TotalEnergies
TikTok: Αναζητεί «παραθυράκια» να αποφύγει το πρόστιμο της Ε.Ε.
Την μικρότερη ανάπτυξη διετίας σημείωσε η οικονομία των ΗΠΑ το α΄ τρίμηνο
Γεν: «Βουτιά» 34 ετών παρά την παρέμβαση των αρχών