Medochemie


Η Medochemie είναι μία διεθνής εταιρεία παρασκευής ομοιοδραστικών φαρμάκων. Ιδρύθηκε το 1976 από τον δρα Ανδρέα Πίττα και μέχρι σήμερα συνεχίζει να διαπνέεται από την ίδια φιλοσοφία: «Ποιοτική και οικονομικά προσιτή φαρμακευτική αγωγή για όλους σε ολόκληρη την υφήλιο». Tα κεντρικά γραφεία της εταιρείας και τα εννέα από τα δεκατρία συνολικά εργοστάσιά της βρίσκονται στην Κύπρο. Το δέκατο βρίσκεται στην Ολλανδία και τρία νέα υπερσύγχρονα εργοστάσια ευρωπαϊκών προδιαγραφών λειτουργούν στο Βιετνάμ. Εργοδοτούνται σ’ αυτά περισσότερα από 1800  άτομα, με το 60% ν’ αποτελείται από επιστήμονες.

Παρουσία σε 107 χώρες
Στην εταιρεία  παρασκευάζεται μία ευρεία γκάμα προϊόντων με 4355 άδειες κυκλοφορίας και 630 διαφορετικούς συνδυασμούς, τα οποία μπορούν να καταταχθούν σε περισσότερες από 10 θεραπευτικές κατηγορίες, όπως, καρδιοαγγειακά, αντιβιοτικά, κεντρικού νευρικού συστήματος, γαστρεντερολογικά, αντιδιαβητικά, παυσίπονα και άλλα. Ο αποτελεσματικά σχεδιασμένος εξαγωγικός προσανατολισμός οδήγησε στην πρόσβαση στις φαρμακευτικές αγορές 107 χωρών και στα τέσσερα σημεία της υφηλίου. Αποτελεί τη μεγαλύτερη εξαγωγική εταιρεία της Κύπρου, με ποσοστό που πλησιάζει το 30% των συνολικών εξαγωγών. Μέσα από ένα ευρύ δίκτυο επιχειρήσεων διαθέτει τα προϊόντα της σε όλο τον κόσμο, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα σε περισσότερους από 300 εκατ. ανθρώπους παγκοσμίως να χρησιμοποιήσουν τα προϊόντα της. Λειτουργεί γραφεία σε 21 χώρες. 

Η αγορά της Κύπρου
Η φαρμακευτική αγορά της Κύπρου αποτελεί για τη Medochemie έναν ιδιαίτερο χώρο, λόγω καταγωγής, η οποία αν και σχετικά μικρού μεγέθους είναι αρκετά ανταγωνιστική. Σε αυτή δραστηριοποιείται σημαντικός αριθμός φαρμακευτικών εταιρειών πολυεθνικών ομίλων και άλλων. Από την 1η Ιουνίου του 2019 έχει εφαρμοστεί μια σημαντική μεταρρύθμιση στο χώρο της υγείας με την έναρξη του ΓεΣΥ, δια μέσου του οποίου διακινείται πλέον σχεδόν το σύνολο των φαρμάκων στην ενοποιημένη πια φαρμακευτική αγορά. 

Στόχος η ανάπτυξη 
Διαχρονικός στόχος της εταιρείας είναι η ανάπτυξη με μεγάλους ρυθμούς, πράγμα το οποίο και επιτυγχάνει συνεχώς στα 43 χρόνια δράσης της. Στα άμεσα σχέδια της εταιρείας είναι η αύξηση της παραγωγικής δυνατότητας και η βελτίωση της επιχειρησιακής  δράσης, όπως επίσης η ανάπτυξη ορισμένων νέων σημαντικών φαρμακευτικών προϊόντων και η επέκταση των εργασιών σε νέες χώρες.

Το ΓεΣΥ
Το ΓεΣΥ προσφέρει σε όλους τους ασφαλισμένους πολίτες δυνατότητα πρόσβασης σε ποιοτική και σχεδόν δωρεάν φαρμακευτική φροντίδα, όπως επίσης και το πλεονέκτημα επιλογής της φαρμακευτικής αγωγής μέσα από ένα πολύ μεγάλο αριθμό φαρμάκων, ανεξαρτήτως χρηματικού κόστους. 
Αυτά τα οφέλη, τα οποία προέκυψαν από την εφαρμογή του ΓεΣΥ, μπορεί να τεθούν σε κίνδυνο από μια ενδεχόμενη κακοδιαχείριση εξαιτίας της υπερβολικής και αλόγιστης χρήσης. Η εξάντληση του σχετικού προϋπολογισμού των φαρμάκων ενδεχομένως όχι μόνο να δυσκολέψει την ύπαρξη ποιοτικών και οικονομικά προσιτών φαρμάκων αλλά ακόμη και την ίδια την βιωσιμότητα του ΓεΣΥ. Αναγκαία είναι επίσης η υπεύθυνη στάση όλων των κοινωνικών εταίρων.

Τα πρώτα σε πωλήσεις
Στην γκάμα μας διαθέτουμε σημαντικό αριθμό δημοφιλών φαρμάκων σε όλες σχεδόν τις θεραπευτικές κατηγορίες. Αυτό που ξεχωρίζει όμως, είναι το Medoprazole, από την κατηγορία των γαστρεντερολογικών φαρμάκων. Από τις κατηγορίες καρδιοαγγειακού, αντιλοιμωδών, ΚΝΣ, αναλγητικών και αντιφλεγμονωδών, γρίπης και κρυολογήματος ξεχωρίζουν τα AMICOR, PRIACIN, MERSINOL, AXETINE, MOXICLAV, SNIP και ARESTON. 

Βραβεία και διακρίσεις 
Ως εταιρεία που διαπνέεται από τη συνεχή βελτιστοποίηση έχει κερδίσει πολλές διακρίσεις και έχει βραβευτεί αρκετές φορές από κρατικούς και ιδιωτικούς εμπορικούς κι επιστημονικούς φορείς. Κάθε βράβευση είναι ξεχωριστή, γιατί πίσω από αυτήν υπάρχει μια μεγάλη προσπάθεια, η οποία βασίζεται σε σωστό  σχεδιασμό, πάθος, αφοσίωση και υψηλό επαγγελματισμό. Η εταιρεία Medochemie, έχει βραβευτεί 13 φορές από τις εκάστοτε κυπριακές κυβερνήσεις, έχει λάβει τρία βραβεία Εξαιρετικής Επιχειρηματικής Επίδοσης από την Ευρωπαϊκή Ένωση και έχει διακριθεί τέσσερις φορές με το βραβείο Ασφάλειας Χημικών Βιομηχανιών. Επίσης, έχει κερδίσει δύο φορές το Κυπριακό Βραβείο Ειδικών Εξαγωγών και άλλες δύο το βραβείο της Καλύτερης Επιχείρησης, στα In Business Awards, ενώ στη συλλογή της συγκαταλέγεται και το βραβείο Καινοτομίας στον τομέα της Μεταποίησης για την Ανάπτυξη Νέας Τεχνολογίας Εξοικονόμησης Ηλεκτρικής Ενέργειας. Ύψιστη τιμή αποτελεί και η διάκριση Ruban d’ Honneur στα European Business Awards, ένα βραβείο που κατατάσσει τη Medochemie ανάμεσα στις δέκα καλύτερες εταιρείες της Ευρώπης στον τομέα εξαγωγών.

Στοιχεία επικοινωνίας 
Διεύθυνση: Κωνσταντινουπόλεως 1-10, 3011, Λεμεσός, Κύπρος
Τηλέφωνο: 25867600 
Φαξ: 25560863 
E-mail: office@medochemie.com 
Ιστοσελίδα: www.medochemie.com
 

Δειτε Επισης

C.A.Papaellinas
ALGOFEN
Medochemie
Η συνταγή του ΓεΣΥ