Τρ. Κύπρου: Ολοκλήρωση πώλησης CNP για €97,5 εκατ.

Σε συνέχεια της ανακοίνωσης της Bank of Cyprus Holdings Public Limited Company («BOC Holdings» και, μαζί με τις θυγατρικές της, το «Συγκρότημα») με ημερομηνία 4 Ιουνίου 2019, η BOC Holdings ανακοινώνει την ολοκλήρωση της πώλησης ολόκληρου του ποσοστού συμμετοχής της ύψους 49.9%, στη συγγενή εταιρία CNP Cyprus Insurance Holdings Limited («CNP CIH»), το οποίο είχε αποκτηθεί ως μέρος της εξαγοράς ορισμένων εργασιών της Λαϊκής Τράπεζας το 2013, στη CNP Assurances S.A. (τον «Αγοραστή»), που κατέχει το υπόλοιπο 50.1%, αφού έλαβε την απαραίτητη έγκριση από την αρμόδια εποπτική αρχή. 
 
Η πώληση επιτρέπει στο Συγκρότημα να επικεντρωθεί στα κύρια περιουσιακά του στοιχεία και εμπίπτει στη στρατηγική του για δημιουργία αξίας για τους μετόχους. Το Συγκρότημα θα συνεχίσει να προσφέρει ασφαλιστικές υπηρεσίες μέσω των εξολοκλήρου θυγατρικών ασφαλιστικών εταιριών του.   Το τίμημα πώλησης ύψους €97.5 εκατ. λήφθηκε κατά την ολοκλήρωση της πώλησης. 
 
Η πώληση έχει θετική επίδραση ύψους περίπου 30 μ.β.1 στον δείκτη Κεφαλαίου Κοινών Μετοχών Κατηγορίας 1 (CET1) και στον Συνολικό Δείκτη Κεφαλαιακής Επάρκειας του Συγκροτήματος. Μετά τη συμφωνία πώλησης τον Ιούνιο 2019, η επένδυση στη CNP CIH επαναμετρήθηκε στη συμφωνημένη τιμή, με αποτέλεσμα να προκύψει λογιστική ζημιά ύψους περίπου €26 εκατ. που αναγνωρίστηκε στην ενοποιημένη κατάσταση λογαριασμού αποτελεσμάτων κατά το δεύτερο τρίμηνο του έτους. 
 

Δειτε Επισης

Στα €44.608.380,50 το εκδομένο μετοχικό κεφάλαιο της Τράπεζας Κύπρου-Η ανακοίνωση του ΧΑΚ
Ψήφος εμπιστοσύνης από Fitch... Υψηλότερα και διαφοροποιημένα έσοδα για Ελληνική από την εξαγορά της CNP
Αδικεί επενδυτές και όσους έχουν προτεραιότητα στήριξης η πρόταση για φορολόγηση υπερκερδών τραπεζών
Προειδοποιούν οι επόπτες... Παραμένουν αυξημένοι οι κίνδυνοι για το χρηματοπιστωτικό σύστημα της Ε.Ε.
Στην επενδυτική βαθμίδα BBB (χαμηλή) με σταθερή τάση η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας από DBRS
Τράπεζα Κύπρου: Στο Δ.Σ. Christian Philipp Hansmeyer και William Stuart
Αιφνιδιαστική παραίτηση του CEO της HSBC
Κνοτ (ΕΚΤ): Ρεαλιστική η μείωση επιτοκίων τον Ιούνιο
Δεν πείθει την Βουλή για φορολόγηση των υπερκερδών των τραπεζών το ΑΚΕΛ-«Προεκλογικό πυροτέχνημα»
Moody's: Πιστωτικά θετική για την Ελληνική η απόκτηση της CNP