Με 24ωρη απεργία σε ΚΕΔΙΠΕΣ - Altamira προειδοποιούν οι συντεχνίες

Σε εικοσιτετράωρη στάση εργασίας τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου σε ΚΕΔΙΠΕΣ και Altamira προειδοποιούν ότι θα κατέλθουν οι συντεχνίες ΣΕΚ και ΠΕΟ, σε περίπτωση που τις επόμενες δέκα μέρες δεν υπάρχουν θετικές εξελίξεις από πλευράς του ΔΣ της ΚΕΔΙΠΕΣ για υπογραφή της ενιαίας  συλλογικής σύμβασης.

Ταυτόχρονα, σημειώνουν ότι εάν μέχρι την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2019 το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΙΠΕΣ καλέσει τις συντεχνίες να υπογράψουν την πρόταση που οι ίδιοι υπέβαλαν για συνομολόγηση της Ενιαίας Συλλογικής Σύμβασης και να εφαρμόσουν άμεσα τις πρόνοιές της, τότε τα μέτρα θα αποσυρθούν.

Σε ανακοίνωση της ΣΕΚ τονίζεται ότι την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε η συνεδρία των Κλαδικών Συμβούλιων στην ΚΕΔΙΠΕΣ – ALTAMIRA.στην οποία έγινε ενημέρωση τόσο για την εθιμοτυπική συνάντηση με τα νεοδιορισθέντα μέλη του Δ.Σ, καθώς και για τις τελευταίες εξελίξεις  για  υπογραφή και εφαρμοή  της πρότασης ημερομηνίας 16.07.2019. που υποβλήθηκε  επίσημα από μέρους του  Διοικητικού Συμβούλιου της ΚΕΔΙΠΕΣ στην πλευρά των εργαζομένων.

«Με την λήξη της διαδικασίας των Γενικών μας Συνελεύσεων όπου μεταφέραμε την εν λόγω πρόταση, αμέσως ενημερώσαμε γραπτώς το Δ.Σ  ότι την έχουμε αποδεχθεί και ζητήσαμε την άμεση υπογραφή και  εφαρμογή της τουλάχιστο για τα μέλη των Συντεχνιών μας και όσους από το υπόλοιπο προσωπικό εκφράζαν την επιθυμία να εφαρμοστεί για αυτούς  και αναμέναμε την απάντηση του Δ.Σ στο καθορισμένο ραντεβού στις 2 Οκτωβρίου 2019, το οποίο δεν πραγματοποιήθηκε εξ υπαιτιότητας του αλλά και χωρίς να καθοριστεί νέα ημερομηνία», προστίθεται σχετικά.

«Όπως τους ενημερώσαμε και στην κατ’ ίδιαν συνάντηση μας, για την δική μας πλευρά, τα χρονικά περιθώρια για οποιονδήποτε περαιτέρω διάλογο αναφορικά με τα θέματα που καλύπτει η επίσημη πρόταση τους έχουν ήδη εξαντληθεί», σημειώνεται σε ανακοίνωση της ΣΕΚ.

Με βάση τα πιο πάνω δεδομένα τα Κλαδικά Συμβούλια των συντεχνιών αποφάσισαν να υλοποιηθούν οι αποφάσεις των Γενικών τους Συνελεύσεων και εάν τις επόμενες δέκα μέρες δεν υπάρχουν θετικές εξελίξεις, σύμφωνα και με τις πρόνοιες του Κώδικα Βιομηχανικών Σχέσεων θα πραγματοποιηθεί εικοσιτετράωρη στάση εργασίας την Δευτέρα 14 Οκτωβρίου και ανάλογα με τις εξελίξεις τα μέτρα θα κλιμακώνονται.

Δειτε Επισης

Κνοτ (ΕΚΤ): Ρεαλιστική η μείωση επιτοκίων τον Ιούνιο
Δεν πείθει την Βουλή για φορολόγηση των υπερκερδών των τραπεζών το ΑΚΕΛ-«Προεκλογικό πυροτέχνημα»
Moody's: Πιστωτικά θετική για την Ελληνική η απόκτηση της CNP
Το ΑΕΠ της ευρωζώνης και ο οδικός χάρτης μείωσης των επιτοκίων
Κίνηση εντυπώσεων από ΑΚΕΛ με πρόταση νόμου για φορολόγηση των απροσδόκητων κερδών των τραπεζών
Εκνευρισμένοι με Νομική Υπηρεσία οι κουρεμένοι καταθέτες της Λαϊκής-«Πόση ικανοποίηση νιώθουν;»
Πρωτοποριακή επενδυτική επιλογή με το AstroBank Target Maturity Fund 2027
Νέα αύξηση τόσο στις καταθέσεις όσο και στα δάνεια τον Μάρτιο
Κεντρική Τράπεζα Κύπρου: Στο 11,42% το επιτόκιο αναφοράς
Και αυτό το Πάσχα η Alpha Bank στέκεται στο πλευρό των ευάλωτων συμπολιτών μας