ΕΤΥΚ: Κατηγορεί Ελληνική για παραβίαση δικαιωμάτων προσωπικού

Ανοικτό το ενδεχόμενο λήψης απεργιακών μέτρων στην Ελληνική Τράπεζα, αφήνει η ETYK με εγκύκλιο της προς τα μέλη της που εργάζονται στην Τράπεζα, ενώ όλα αναμένεται να κριθούν κατά τις Γενικές Συνελεύσεις που είναι προγραμματισμένες για την ερχόμενη Πέμπτη 10 Ιανουαρίου.

Στην εγκύκλιο της η ΕΤΥΚ ισχυρίζεται ότι η Διοίκηση της Ελληνικής επιχειρεί να καλλιεργήσει το διαχωρισμό και τη «διατήρηση διαφορετικών κατηγοριών συναδέλφων, αφού στο τέλος της ημέρας αυτό θα αποβεί καταστροφικό για την ίδια την Τράπεζα.

Από την άλλη, η Τράπεζα τους τελευταίους μήνες με μια σειρά από ενέργειές της (παραβιάσεις υφιστάμενων συμφωνιών) επιχειρεί να πλήξει τα δικαιώματα του συνόλου του προσωπικού (απλήρωτες υπερωρίες, άρνηση συμπλήρωσης οργανικής διάρθρωσης με 300 νέες θέσεις και 450 αναβαθμίσεις, κατάργηση κλιμάκων μισθοδοσίας, ετήσιων προσαυξήσεων και άλλων ωφελημάτων, Ταμείο Προνοίας, Ταμείο Υγείας κ.α.)».

Τα προβλήματα αναμένεται αν συζητηθούν κατά τη διάρκεια των γενικών συνελεύσεων και τα μέλη θα κληθούν να εξουσιοδοτήσουν το ΔΣ της ΕΤΥΚ να προχωρήσει σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες.

Κληθείς να σχολιάσει την εγκύκλιο της ΕΤΥΚ εκπρόσωπος της Ελληνικής Τράπεζας σημείωσε πως η Διοίκηση της Ελληνικής έχει καλέσει την ΕΤΥΚ σε διάλογο με αφορμή τη λήξη της συλλογικής σύμβασης με την Ελληνικής αλλά και με αφορμή του γεγονότος ότι οι συνάδελφοι από τη ΣΚΤ ήρθαν στην Ελληνική με 18 διαφορετικές συλλογικές συμβάσεις οι οποίες κάποιες έχουν σχέση με την ΣΕΚ, ΠΕΟ και ΕΤΥΚ με στόχο τη δημιουργία μιας ενιαίας συλλογικής σύμβασης για όλους τους υπαλλήλους χωρίς διακρίσεις και διαφορές.
 

Δειτε Επισης

Κίνηση εντυπώσεων από ΑΚΕΛ με πρόταση νόμου για φορολόγηση των απροσδόκητων κερδών των τραπεζών
Εκνευρισμένοι με Νομική Υπηρεσία οι κουρεμένοι καταθέτες της Λαϊκής-«Πόση ικανοποίηση νιώθουν;»
Πρωτοποριακή επενδυτική επιλογή με το AstroBank Target Maturity Fund 2027
Νέα αύξηση τόσο στις καταθέσεις όσο και στα δάνεια τον Μάρτιο
Κεντρική Τράπεζα Κύπρου: Στο 11,42% το επιτόκιο αναφοράς
Και αυτό το Πάσχα η Alpha Bank στέκεται στο πλευρό των ευάλωτων συμπολιτών μας
Απορρίφθηκε νέα αγωγή για το κούρεμα- Ορθά έγινε απομείωση των καταθέσεων έκρινε το Δικαστήριο
Αντώνης Ρούβας: Ηγετικός χρηματοπιστωτικός οργανισμός με ισχυρή παρουσία και στον ασφαλιστικό τομέα η Ελληνική
Εισαγωγή νέων Γραμματίων του Δημοσίου ύψους €25 εκατ. στο ΧΑΚ
Μείωση μετοχικού κεφαλαίου της Τρ. Κύπρου λόγω προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών-Η ανακοίνωση του ΧΑΚ