KT: Μειωμένα στα €246,4 εκατ. τα δάνεια τον Νοέμβρη

Νέα δάνεια για αγορά κατοικίας συνολικού ύψους €82,8 εκατ. χορηγήθηκαν κατά τον μήνα Νοέμβριο 2018 σε σύγκριση με νέα οικιστικά δάνεια ύψους €69,2 εκατ. που χορηγήθηκαν τον προηγούμενο μήνα. Σύμφωνα με στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας τον Νοέμβριο του 2018 τα συνολικά νέα δάνεια κατέγραψαν μείωση και έφτασαν στα €246,4 εκατ., σε σύγκριση με €292,1 εκατ. τον προηγούμενο μήνα.

Συγκεκριμένα, τα νέα καταναλωτικά δάνεια παρέμειναν αμετάβλητα στα €13,3 εκατ., σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, ενώ τα νέα δάνεια προς μη χρηματοδοτικές εταιρείες για ποσά μέχρι €1 εκατ. σημείωσαν πτώση στα €41,8 εκατ., σε σύγκριση με €43,5 εκατ. τον προηγούμενο μήνα.

Τα νέα δάνεια προς μη χρηματοδοτικές εταιρείες για ποσά άνω του €1 εκατ. κατέγραψαν μείωση στα €91,0 εκατ., σε σύγκριση με €144,8 εκατ. τον προηγούμενο μήνα.

Αξίζει να σημειωθεί πως το επιτόκιο που αφορά καταναλωτικά δάνεια σημείωσε οριακή αύξηση στο 3,49%, σε σύγκριση με 3,48% τον προηγούμενο μήνα. Το επιτόκιο που αφορά δάνεια για αγορά κατοικίας κατέγραψε άνοδο στο 2,29%, σε σύγκριση με 2,26% τον προηγούμενο μήνα. Το επιτόκιο που αφορά δάνεια προς μη χρηματοδοτικές εταιρείες για ποσά μέχρι €1 εκατ. αυξήθηκε στο 3,53%, σε σύγκριση με 3,49% τον προηγούμενο μήνα. Το επιτόκιο που αφορά δάνεια προς μη χρηματοδοτικές εταιρείες για ποσά άνω του €1 εκατ. υποχώρησε στο 3,12%, σε σύγκριση με 3,26% τον προηγούμενο μήνα.
 

Δειτε Επισης

Στα €44.608.380,50 το εκδομένο μετοχικό κεφάλαιο της Τράπεζας Κύπρου-Η ανακοίνωση του ΧΑΚ
Ψήφος εμπιστοσύνης από Fitch... Υψηλότερα και διαφοροποιημένα έσοδα για Ελληνική από την εξαγορά της CNP
Αδικεί επενδυτές και όσους έχουν προτεραιότητα στήριξης η πρόταση για φορολόγηση υπερκερδών τραπεζών
Προειδοποιούν οι επόπτες... Παραμένουν αυξημένοι οι κίνδυνοι για το χρηματοπιστωτικό σύστημα της Ε.Ε.
Στην επενδυτική βαθμίδα BBB (χαμηλή) με σταθερή τάση η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας από DBRS
Τράπεζα Κύπρου: Στο Δ.Σ. Christian Philipp Hansmeyer και William Stuart
Αιφνιδιαστική παραίτηση του CEO της HSBC
Κνοτ (ΕΚΤ): Ρεαλιστική η μείωση επιτοκίων τον Ιούνιο
Δεν πείθει την Βουλή για φορολόγηση των υπερκερδών των τραπεζών το ΑΚΕΛ-«Προεκλογικό πυροτέχνημα»
Moody's: Πιστωτικά θετική για την Ελληνική η απόκτηση της CNP