Τέλος οι κυρώσεις σε τρεις εταιρείες του Ντεριπάσκα

Το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ότι οι τρεις εταιρείες - Rusal, η θυγατρική της En+ Group Plc και η επιχείρηση ενέργειας JSC EuroSibEnergo- έχουν μειώσει τον άμεσο και έμμεσο έλεγχο του. Η αιτιολόγηση και οι διαφωνίες. 

Ο Ντόναλντ Τραμπ προχώρησε στην άρση των κυρώσεων κατά της εταιρείας-κολοσσού στον τομέα του αλουμινίου Rusal και άλλων ρωσικών επιχειρήσεων που συνδέονται με τον Ολεγκ Ντεριπάσκα, προσπερνώντας την πίεση από τους Δημοκρατικούς που ήταν υπέρ της διατήρησης των κυρώσεων.

Οι υποστηρικτές της διατήρησης των κυρώσεων υποστηρίζουν ότι ο Ντεριπάσκα, σύμμαχος του ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, έχει μεγάλο έλεγχο στις εταιρείες, για να αρθούν οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν τον Απρίλιο με στόχο την τιμωρία της Ρωσίας για δράσεις της όπως η προσάρτιση της Κριμαίας, οι προσπάθειες για εμπλοκή στις αμερικανικές εκλογές και η υποστήριξη της συριακής κυβέρνησης.

Ωστόσο, το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε την Κυριακή ότι οι τρεις εταιρείες - Rusal, η θυγατρική της En+ Group Plc και η εταιρεία ενέργειας JSC EuroSibEnergo- έχουν μειώσει τον άμεσο και έμμεσο έλεγχο του Ντεριπάσκα.

Όπως μεταδίδει το Reuters, τα περισσότερα διευθυντικά στελέχη στα διοικητικά συμβούλια των συγκεκριμένων εταιρειών είναι ανεξάρτητα, ενώ σε αυτά συμπεριλαμβάνονται Αμερικανοί και Ευρωπαίοι, που δεν είχαν επαγγελματικούς ή οικογενειακούς δεσμούς με τον Νεριπάσκα ή άλλο άτομο στο οποίο έχουν επιβληθεί κυρώσεις.

ΠΗΓΗ: euro2day.gr

Δειτε Επισης

Τρίζουν τα θεμέλια της εργασιακής ειρήνης στον κατασκευαστικό τομέα της Γερμανίας
Κύρια κινητήρια δύναμη για τις αγορές χρυσού οι Κεντρικές Τράπεζες των αναδυόμενων οικονομιών
Σε ανοδική πορεία οι τιμές των τροφίμων σε όλο τον κόσμο... Στο κρέας η μεγαλύτερη αύξηση
Η έλλειψη ρευστότητας προκαλεί προβλήματα στην παγκόσμια αγορά κακάο
Διακόπτει όλες τις εμπορικές συναλλαγές με το Ισραήλ η Τουρκία
Τουρκία: Σε ανοδική τροχιά παρά τη νομισματική σύσφιξη ο πληθωρισμός
ΟΟΣΑ: Η ανάπτυξη σε ΗΠΑ και Κίνα θα επιταχυνθεί-Οι προβλέψεις για την Ευρωζώνη
Άλμα για τον χρυσό με ώθηση από Fed και γεν
Nέο sell-off στα κρυπτονομίσματα, κάτω από τα $57.000 το Βitcoin
Goldman Sachs: Η ανάπτυξη επιστρέφει στην Ευρωζώνη-Οι τρεις λόγοι