Απειλεί με έξοδο από την Βρετανία η Airbus

Έτοιμη να μεταφέρει μελλοντικές επενδύσεις εκτός του Ηνωμένου Βασιλείου σε περίπτωση διαζυγίου χωρίς συμφωνία από την Ευρωπαϊκή Ένωση δηλώνει η Airbus καταρρίπτοντας τις φιλοδοξίες των υποστηρικτών του Brexit ότι η κατασκευάστρια εταιρεία αεροσκαφών δεν θα εγκαταλείψει τη Βρετανία.

«Εάν δεν υπάρχει συμφωνία για το Brexit, εμείς στην Airbus θα πρέπει να λάβουμε σκληρές αποφάσεις για το Ηνωμένο Βασίλειο», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος Tom Enders, ο οποίος ήταν ένας από τους πιο ξεκάθαρους επιχειρηματικούς ηγέτες για το θέμα Brexit. «Μην ακούτε την τρέλα των Brexiteers οι οποίοι ισχυρίζονται ότι, επειδή έχουμε τεράστια εργοστάσια εδώ, δεν θα κινηθούμε και θα είμαστε πάντα εδώ. Απλά κάνουν μεγάλο λάθος».

Τα σχόλια, που έγιναν σε ένα ασυνήθιστο τηλεοπτικό μήνυμα που διαδόθηκε από την εταιρεία την Πέμπτη, αποτελούν τα πιο ξεκάθαρα σχόλια μετά το δημοψήφισμα του 2016 από εκτελεστικό σύμβουλο, ο οποίο έχει επανειλημμένα προειδοποιήσει για το χειρότερο σενάριο του Brexit.

Η Airbus, η οποία εδρεύει στην Τουλούζη της Γαλλίας, απασχολεί άμεσα 14.000 άτομα στο Ηνωμένο Βασίλειο και υποστηρίζει άλλες 110.000 θέσεις εργασίας, δήλωσε ο Enders στο βίντεο που δημοσιεύτηκε την Πέμπτη. Η εταιρεία διαθέτει χώρους παραγωγής στο Filton, στα νοτιοδυτικά της Αγγλίας και στην Ουαλία όπου παράγει φτερά για το φάσμα των εμπορικών αεροσκαφών της.
 


ΠΗΓΗ: Bloomberg

Δειτε Επισης

Τουρκία: Σε ανοδική τροχιά παραμένει ο πληθωρισμός παρά τη νομισματική σύσφιγξη
ΟΟΣΑ: Η ανάπτυξη σε ΗΠΑ και Κίνα θα επιταχυνθεί-Οι προβλέψεις για την Ευρωζώνη
Άλμα για τον χρυσό με ώθηση από Fed και γεν
Nέο sell-off στα κρυπτονομίσματα, κάτω από τα $57.000 το Βitcoin
Goldman Sachs: Η ανάπτυξη επιστρέφει στην Ευρωζώνη-Οι τρεις λόγοι
Πάουελ: Ο πληθωρισμός παραμένει ψηλά-Δεν βλέπω, ωστόσο, νέα αύξηση
Χρυσός: Σε ανοδική τροχιά για τρίτο μήνα ενόψει Fed
Δαπάνες νοικοκυριών και επενδύσεις οδηγούν σε ανάπτυξη 0,2% τη γαλλική οικονομία
Στο επίκεντρο ο πληθωρισμός της ευρωζώνης, την ώρα που το γεν ταλαντεύεται
Καφές: Πιο «πικρός» από τη νέα καλλιεργητική περίοδο με ράλι στις τιμές