Λιλλήκας: Στα τυφλά καλούμαστε να ψηφίσουμε εγγυήσεις για Συνεργατισμό

Στα τυφλά καλούμαστε να τοποθετηθούμε επί των κρατικών εγγυήσεων για τον Συνεργατισμό χωρίς να γνωρίζουμε το περιεχόμενο της συμφωνίας. Αυτό ανέφερε ο πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών, Γιώργος Λιλλήκας, επισημαίνοντας πως μέσα σε πέντε χρόνια βιώνουμε τα ίδια λάθη και αντί έγκαιρα με μέτρα να αντιμετωπιστούν οι κίνδυνοι για τους οποίους προειδοποιούσαμε, καλούμαστε με το πιστόλι στον κρόταφο να τοποθετηθούμε.

Ο πρόεδρος της Συμμαχίας κάκισε την πολιτική κουλτούρα που επικρατεί η οποία, όπως είπε, θα βιώσουμε ακόμη πιο χειρότερα προβλήματα. Μέσα από αδιαφανείς διαδικασίες θα βρεθούμε, είπε, αντιμέτωποι με κοινωνικά προβλήματα και θύματα τους πολίτες.

«Υπάρχουν και το 2012-2013 όπως σήμερα και πολιτικές ευθύνες, τόσο στους αρμόδιους υπουργούς, όσο και στις εκάστοτε εποπτικές αρχές». Η ύψιστη πολιτική ευθύνη, είπε, βαραίνει τον Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο οποίος επέτρεψε να  επικρατήσει η κομματοκρατία

Ο μη διορισμός των ικανοτέρων, πρόσθεσε, οδήγησε στην σημερινή κατάσταση του Συνεργατισμού. Ζητήσαμε, είπε, από τον υπουργό Οικονομικών να καταθέσει τη συμφωνία αλλά αρνήθηκε να μας την θέσει ενώπιον μας.

Ο κ. Λιλλήκας ανέφερε πως η συμφωνία για τον Συνεργατισμό δεν είναι καλή συμφωνίας αλλά είναι προς όφελος μιας ιδιωτικής εταιρείας. Ούτε η ίδια η κυβέρνηση δεν ισχυρίστηκε ότι η συμφωνία είναι προς το συμφέρον, αλλά τουναντίον, είπε, θα επιβαρυνθεί το κράτος και τα δημόσια οικονομικά.

Πρόσθεσε πως η Βουλή θα έπρεπε να διορίσει τη δική της ερευνητική επιτροπή για τον Συνεργατισμό.

Τέλος, ο κ. Λιλλήκας ανέφερε πως η κυβέρνηση με τα νομοσχέδια δεν στοχεύεις στους στρατηγικούς κακοπληρωτές, ενώ για τις τράπεζες ανέφερε πως δεν φαίνονται διατεθειμένες να συμβάλουν για διευκόλυνση του ζητήματος των κόκκινων δανείων.

 

Δειτε Επισης

Στα €44.608.380,50 το εκδομένο μετοχικό κεφάλαιο της Τράπεζας Κύπρου-Η ανακοίνωση του ΧΑΚ
Ψήφος εμπιστοσύνης από Fitch... Υψηλότερα και διαφοροποιημένα έσοδα για Ελληνική από την εξαγορά της CNP
Αδικεί επενδυτές και όσους έχουν προτεραιότητα στήριξης η πρόταση για φορολόγηση υπερκερδών τραπεζών
Προειδοποιούν οι επόπτες... Παραμένουν αυξημένοι οι κίνδυνοι για το χρηματοπιστωτικό σύστημα της Ε.Ε.
Στην επενδυτική βαθμίδα BBB (χαμηλή) με σταθερή τάση η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας από DBRS
Τράπεζα Κύπρου: Στο Δ.Σ. Christian Philipp Hansmeyer και William Stuart
Αιφνιδιαστική παραίτηση του CEO της HSBC
Κνοτ (ΕΚΤ): Ρεαλιστική η μείωση επιτοκίων τον Ιούνιο
Δεν πείθει την Βουλή για φορολόγηση των υπερκερδών των τραπεζών το ΑΚΕΛ-«Προεκλογικό πυροτέχνημα»
Moody's: Πιστωτικά θετική για την Ελληνική η απόκτηση της CNP