Powered by

ΕΤΑΠ και ΠΑΣΥΞΕ προωθούν την Πάφο ως αθλητικό προορισμό

ΕΤΑΠ  και ΠΑΣΥΞΕ Πάφου καταβάλλουν  τα τελευταία χρόνια προσπάθειες για προώθηση του αθλητικού τουρισμού.  Ο Πρόεδρος του  Συνδέσμου Ξενοδόχων Πάφου Θάνος Μιχαηλίδης σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ  ανέφερε πως ο αθλητικός τουρισμός μπορεί να συμβάλει σημαντικά στην αύξηση του αριθμού των επισκεπτών στην Πάφο από το εξωτερικό, σημειώνοντας πως αυτός κινείται  μεταξύ Νοεμβρίου και Απριλίου λόγω και των εξαιρετικά καλών συνθηκών που επικρατούν στην Κύπρο. 

Σ’ αυτό το διάστημα συνέχισε, η Πάφος μπορεί να προσελκύσει δρομείς, κολυμβητές αλλά και ποδηλατιστές λόγω της τοπογραφίας της που έχει λόφους και κατά το πλείστον – όπως είπε- νεαρούς τουρίστες.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ Πάφου ανέφερε  μάλιστα πως ο αθλητικός τουρίστας παραμένει για αρκετές μέρες εξαιτίας των προπονήσεων και αυτό εξήγησε εξυπακούει πολλαπλά οφέλη για την Πάφο. 

Ερωτηθείς σε ποια διαβήματα αναμένεται να προχωρήσει ο Σύνδεσμος Ξενοδόχων Πάφου προς την κατεύθυνση προώθησης του αθλητικού τουρισμού στην Πάφο , ο κ. Μιχαηλίδης απάντησε  πως εφόσον υπάρχουν αυτές οι συνθήκες οι ξενοδόχοι και ο τοπικός Σύνδεσμος Ξενοδόχων Πάφου  έρχονται σε επαφή με ομάδες που ενδιαφέρονται να προπονηθούν στην Πάφο αλλά και μέσα από μια καινοτόμο προσπάθεια και με εξειδικευμένους διοργανωτές αθλητικών εκδηλώσεων διεθνούς εμβέλειας.
Επεσήμανε μάλιστα πως στην Πάφο διεξάγεται Μαραθώνιος, ποδηλασία, τρίαθλο που προσελκύουν το διεθνές ενδιαφέρον.  

Στόχος μας είπε, είναι η φιλοξενία διαφόρων επαγγελματιών  και εκπροσώπων αθλητικών συνδέσμων και ομίλων στην Πάφο, και προς αυτή την κατεύθυνση κινούμαστε, κατέληξε.

Από την πλευρά του ο  Διευθυντής της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου Νάσος Χατζηγεωργίου κάλεσε τους ξενοδόχους αλλά και ευρύτερα τους εμπλεκόμενους με τον τουρισμό να επενδύσουν περισσότερα στις υποδομές για τον αθλητικό τουρισμό .

Ο κ. Χατζηγεωργίου είπε ότι είναι πρωτόγνωρο το ενδιαφέρον που υπάρχει τόσο από ομάδες όσο και από μεμονωμένους αθλητές για χειμερινή προετοιμασία στην Κύπρο λόγω των πολύ καλών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στο νησί με τον ήπιο χειμώνα. 

Επιπρόσθετα ανέφερε πως το κόστος δημιουργίας και συντήρησης τέτοιων υποδομών είναι μεγάλο αλλά παρουσιάστηκε πεπεισμένος ότι όσες ξενοδοχειακές μονάδες διαθέτουν ανάλογη υποδομή δεν ζημιώνουν.

Ο Διευθυντής της ΕΤΑΠ αναφέρθηκε και στο νέο έντυπο υλικό που έχει εκδώσει πρόσφατα η ΕΤΑΠ για προώθηση των σημαντικότερων αθλητικών γεγονότων του 2019 .

Στο νέο έντυπο για το 2019 προωθούνται κατά κύριο λόγοι οι πέντε σημαντικότεροι αγώνες Τριάθλου, Ποδηλασίας, και Μαραθωνίων αλλά και μεμονωμένα αθλήματα ποδηλασία, τρέξιμο και κολύμβηση, κατέληξε.

 

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Minthis Resort: Πασχαλινή πολυτέλεια σε έναν παράδεισο εκλεπτυσμένης απόλαυσης
Κώστας Κουμής: Επιβεβαιώνεται η μεγάλη συνεισφορά του αθλητικού τουρισμού στην τουριστική οικονομία
Στο 50% οι πληρότητες στα ξενοδοχεία το Πάσχα-Ετοιμάζονται για δύσκολη χρονιά οι ξενοδόχοι
WIZZ Experiences: Νέα πρόσθετη υπηρεσία για τους επιβάτες της Wizz Air
Στα €1,4 δισ. οι δαπάνες για ταξίδια Κυπρίων στο εξωτερικό το 2022
Ψηφίζουν εξωτερικό για τις πασχαλινές διακοπές τους οι Κύπριοι-Για 48ωρα οι κρατήσεις στο εσωτερικό
Ρεκόρ στις αφίξεις τουριστών κατέγραψε το πρώτο τρίμηνο η Πορτογαλία
ΕΤΑΠ Λευκωσίας: Διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στο GreenHost Project
Απογειώθηκαν τα ταξίδια των Κυπρίων-Πού αποδίδεται η αύξηση και οι δημοφιλέστεροι προορισμοί
Λαμπερό reopening για το The Retail Village στο Nammos Limassol του Parklane Resort & Spa (pics)