Τέλος του 2018 το τοπικό σχέδιο για τον Ακάμα

Η ανάγκη να εξευρεθεί η μέγιστη δυνατή συναίνεση για μια βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής του Ακάμα τονίστηκε κατά τη διυπουργική συνάντηση με θέμα το Τοπικό Σχέδιο Ακάμα και το Σχέδιο Αειφόρου Ανάπτυξης του Εθνικού Δασικού Πάρκου, μεταξύ του Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Κώστα Καδή και του Υπουργού Εσωτερικών, Κωνσταντίνου Πετρίδη.

Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 30 Μαΐου στο Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, συμμετείχαν εκπρόσωποι των ιδιοκτητών γης και των κοινοτήτων της περιοχής του Ακάμα.

Ο Υπουργός Γεωργίας ενημέρωσε για τις εξελίξεις στο σχέδιο αειφορικής ανάπτυξης και προστασίας του Εθνικού Δασικού Πάρκου Ακάμα, επισημαίνοντας ότι οι διαβουλεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι τον Σεπτέμβριο. Με την ολοκλήρωση τους, σημείωσε ο Υπουργός, θα κατατεθεί ολοκληρωμένο σχέδιο για έγκριση από το Υπουργικό Συμβούλιο.  Σύμφωνα με τον κ. Καδή, στόχος των διαβουλεύσεων είναι να επιτευχθεί η μέγιστη δυνατή σύγκλιση και συναίνεση για την αειφορική διαχείριση του Εθνικού Δασικού Πάρκου Ακάμα.  

Ο Υπουργός Εσωτερικών από την πλευρά του, ενημέρωσε για τις μέχρι σήμερα ενέργειες και τις εξελίξεις σε ό,τι αφορά την εκπόνηση του τοπικού σχεδίου της περιοχής Ακάμα, το οποίο σημείωσε ότι θα είναι έτοιμο μέχρι το τέλος του 2018. Στο πλαίσιο αυτό, ανέφερε την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει με την μετάκληση εμπειρογνωμόνων, οι οποίοι θα έχουν συναντήσεις και με τις Κοινότητες, με στόχο να εξεταστεί και να ληφθεί υπόψη και η κοινωνικοοικονομική πτυχή, ώστε να διαμορφωθεί ένα ολοκληρωμένο Στρατηγικό Εθνικό Σχέδιο για τον Ακάμα.

Οι εκπρόσωποι των κοινοτήτων του Ακάμα εξέφρασαν τις απόψεις και τις ανησυχίες τους και υπέβαλαν τις εισηγήσεις τους σε ό,τι αφορά την ήπια ανάπτυξη στην περιοχή, αλλά και την ανάγκη για στήριξη των γύρω Κοινοτήτων, ώστε να συγκρατηθεί ο πληθυσμός. Το περιβάλλον, τόνισαν, θα προστατευτεί, παράλληλα με τα μέτρα που λαμβάνονται, και από τους κάτοικους της περιοχής που τόσα χρόνια το διαφύλαξαν. 

Κατά τη συνάντηση επαναβεβαιώθηκε πως κοινός στόχος όλων είναι η αειφορική διαχείριση της ιδιαίτερα σημαντικής για τον τόπο μας περιοχής του Ακάμα, παράλληλα με την βιώσιμη ανάπτυξη των κοινοτήτων της περιοχής.

Δειτε Επισης

Μοναδικές οικιστικές επιλογές σε όλη την Κύπρο από την Altamira Real Estate
Αυτοψία Βαφεάδη σε αναπτυξιακά έργα στην Πάφο-Οι διαφορές με την εταιρεία για τον δρόμο προς την Πόλη
Ρεκόρ στην αγορά κατοικίας-Το είδος και η αξία των διαμερισμάτων που προτιμώνται
Όμιλος Λεπτός: Η ιστορία από το 1960, τα έργα ορόσημα και οι δραστηριότητες σήμερα
Νέος κύκλος εκστρατειών Altamira: Διαμερίσματα και επαύλεις σε παραλιακές περιοχές
Βγάζει ξανά στην...αναφορά την Kition ο Χριστοδουλίδης-«Το κράτος δεν μπορεί να εκβιάζεται από οποιονδήποτε»
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Εργολάβων Οικοδομών Κύπρου
Κτηματομεσίτες: Απαραίτητη η διόρθωση για διενέργεια γενικής εκτίμησης κάθε πέντε αντί κάθε τρία χρόνια
Όμιλος Domenica: Επιτυχής ολοκλήρωση του «Universal Residences»-Μια εξαιρετική εμπειρία διαβίωσης
Ask Wire: Οι 10 ακριβότερες πωλήσεις ακινήτων στην Κύπρο τον Μάρτιο