Χωρίς Alpha Bank η προφορά Apollo για τον Συνεργατισμό

Μόνη της η Apollo υπέβαλε προσφορά στο πλαίσιο της διαδικασίας υποβολής δεσμευτικών προτάσεων για τη Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ.

Μιλώντας στο ΚΥΠΕ, έγκυρες τραπεζικές πηγές από την Αθήνα επιβεβαίωσαν ότι διεξήχθησαν συζητήσεις μεταξύ της αμερικανικής εταιρείας διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων, Apollo Global Management και της Alpha Bank, χωρίς ωστόσο να υπάρξει κατάληξη επί του θέματος.

Πράγματι, η Alpha είχε κάνει συζητήσεις με την Apollo, αλλά η Apollo υπέβαλε πρόταση μόνη της, όπως αναφέρθηκε στο ΚΥΠΕ.

Διαβάστε ακόμα: Συνεργατισμός: Οι ισορροπίες για Ελληνική και η επιμονή Apollo

Απ’ εκεί και πέραν αναλόγως με το τις εξελίξεις, αν γίνει αποδεχτή η προσφορά με την Apollo, εμείς θα εξετάσουμε τι θα πράξουμε, δήλωσαν στο ΚΥΠΕ οι ίδιες πηγές.

Είναι σαφές πως η Apollo προσπάθησε να συμβληθεί με μια τράπεζα ώστε να διαθέτει και άδεια διεξαγωγής τραπεζικών εργασιών. Η προσέγγιση με την Alpha δεν μπορεί να θεωρηθεί τυχαία, αφού «πέρασε» πρώτη από τις υπόλοιπες ελληνικές τράπεζες την άσκηση προσομοίωσης ακραίων καταστάσεων της ΕΚΤ, ενώ η θυγατρική της στην Κύπρο διαθέτει ένα εκτεταμένο δίκτυο λιανικής τραπεζικής, κάτι που θα μπορούσε να αποβεί καθοριστικό σε περίπτωση απόκτησης τραπεζικών εργασιών της ΣΚΤ, αν η πρόταση που υπεβλήθη αφορά το «καλό» κομμάτι του Συνεργατισμού (εξυπηρετούμενες χορηγήσεις και άλλα περιουσιακά, καταθέσεις, δίκτυο καταστημάτων). Παράλληλα, ευρύτερα οι ελληνικές τράπεζες διαθέτουν εκτεταμένη εμπειρία στις εξαγορές και συγχωνεύσεις τραπεζικών ιδρυμάτων.

Υπενθυμίζεται πως στη λήξη της διαδικασίας προσφορών, χθες, δύο ενδιαφερόμενοι επενδυτές υπέβαλαν προσφορές, ήτοι η Apollo και η Ελληνική Τράπεζα. 

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Στα €44.608.380,50 το εκδομένο μετοχικό κεφάλαιο της Τράπεζας Κύπρου-Η ανακοίνωση του ΧΑΚ
Ψήφος εμπιστοσύνης από Fitch... Υψηλότερα και διαφοροποιημένα έσοδα για Ελληνική από την εξαγορά της CNP
Αδικεί επενδυτές και όσους έχουν προτεραιότητα στήριξης η πρόταση για φορολόγηση υπερκερδών τραπεζών
Προειδοποιούν οι επόπτες... Παραμένουν αυξημένοι οι κίνδυνοι για το χρηματοπιστωτικό σύστημα της Ε.Ε.
Στην επενδυτική βαθμίδα BBB (χαμηλή) με σταθερή τάση η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας από DBRS
Τράπεζα Κύπρου: Στο Δ.Σ. Christian Philipp Hansmeyer και William Stuart
Αιφνιδιαστική παραίτηση του CEO της HSBC
Κνοτ (ΕΚΤ): Ρεαλιστική η μείωση επιτοκίων τον Ιούνιο
Δεν πείθει την Βουλή για φορολόγηση των υπερκερδών των τραπεζών το ΑΚΕΛ-«Προεκλογικό πυροτέχνημα»
Moody's: Πιστωτικά θετική για την Ελληνική η απόκτηση της CNP