Χορηγία Κατηγορίας Οικονομία

Τράπεζα Ελβετίας: Παρακολουθούμε στενά την υπόθεση της Credit Suisse

Η Εθνική Τράπεζα της Ελβετίας (SNB) παρακολουθεί στενά την υπόθεση που αφορά στην Credit Suisse CSGN.S, δήλωσε στο Reuters την Τετάρτη το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της SNB, Andrea Maechler.

Η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Ελβετίας είδε τις μετοχές της να σημειώνουν πτώση έως και 11,5% και τα ομόλογά της να διολισθαίνουν σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα τη Δευτέρα, πριν ανακτήσει μέρος των απωλειών στη συνέχεια, εν μέσω των εντεινόμενων ανησυχιών για την ικανότητά της νέας διοίκησης να προχωρήσει στην αναδιαρθρώσει την τράπεζας χωρίς να αναγκαστεί να ζητήσει φρέσκα κεφάλαια από τους επενδυτές.

"Παρακολουθούμε την κατάσταση", δήλωσε ο Maechler στο περιθώριο εκδήλωσης στη Ζυρίχη, προσθέτοντας ότι "επεξεργάζονται ένα στρατηγικό σχέδιο που αναμένεται να ανακοινωθεί στα τέλη Οκτωβρίου”.

Σημειώνεται ότι η SNB στο παρελθόν είχε αρνηθεί να σχολιάσει οτιδήποτε σχετικά με την Credit Suisse, για την οποία έχει δηλώσει ότι διαθέτει ισχυρή κεφαλαιακή βάση και ρευστότητα. 

Η ελβετική τράπεζα αναμένεται να ανακοινώσει λεπτομέρειες του σχεδίου αναδιάρθρωσης που προωθεί η νέα διοίκησή της στις 27 Οκτωβρίου, όταν θα δημοσιεύσει και τα οικονομικά της αποτελέσματα για το τρίτο τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης.

Υπενθυμίζεται ότι τον Ιούλιο, η Credit Suisse προέβη για δεύτερη φορά μέσα σε ένα χρόνο στην αναθεώρηση της στρατηγικής της, ενώ αντικατέστησε και τον διευθύνοντα σύμβουλό, δίνοντας το "τιμόνι” στο ειδικό στις αναδιαρθρώσεις Ulrich Koerner, που έχει αναλάβει το δύσκολο έργο να περιορίσει τον κλάδο επενδυτικής τραπεζικής και να μειώσει κατά περισσότερο από 1 δισ. δολάρια τα κόστη της ελβετικής τράπεζας.

Δειτε Επισης

Ο Πρόεδρος της Κίνας συναντά Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και Σαρλ Μισέλ
Τρίτη ημέρα απωλειών στη Wall Street
ΗΠΑ: Οι εργαζόμενοι της Washington Post θα απεργήσουν για μία ημέρα
Σε συνεργασία Ρωσίας-Ιράν για να ξεπεραστούν οι δυτικές κυρώσεις καλεί η Μόσχα
Η απεργία της Tesla Σουηδίας εξαπλώνεται στη γειτονική Δανία
Τουρκία: Ο ετήσιος πληθωρισμός έτρεχε το Νοέμβριο με ρυθμό 62%
Πέραν των 5 χιλ. ατόμων με αναπηρία ξεκίνησαν δουλειά στη Βουλγαρία εντός 2023
Νέες κυρώσεις από ΗΠΑ για φορτία ρωσικού πετρελαίου-Στο στόχαστρο τρεις οντότητες και τρία πετρελαιοφόρα
Standard & Poor's: Διατηρεί την αξιολόγηση «ΑΑ» της Γαλλίας, με αρνητικές προοπτικές
ΟΠΕΚ: Επεκτείνουν μέχρι Μάρτιο μειωμένη παραγωγή Ριάντ και Μόσχα