Ινστιτούτο Γεωργικών Ερευνών: Παρουσίασε στόχους στον Υπ. Γεωργίας

Oι αρμοδιότητες, οι κεντρικοί στόχοι και οι δραστηριότητες του Ινστιτούτου Γεωργικών Ερευνών παρουσιάστηκαν σήμερα κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε επί τόπου ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Κώστας Καδής.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, η Διευθύντρια του Ινστιτούτου Γεωργικών Ερευνών παρουσίασε τις άμεσες και σημαντικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει το Ινστιτούτο, ενώ διατυπωθήκαν εισηγήσεις για νέες δράσεις, δραστηριότητες, και καινοτομίες.

Ειδικότερα, έγινε αναφορά στην τρέχουσα ερευνητική δραστηριότητα από τους Προϊσταμένους Κλάδων και συζητήθηκαν οι δυνατότητες που δημιουργούνται για την άντληση και νέων πόρων, ιδιαίτερα από την Ευρωπαϊκή Ένωση για στήριξη των δραστηριοτήτων του Ινστιτούτου.

Ακολούθησε συζήτηση, στη διάρκεια της οποίας ανταλλάχθηκαν απόψεις για τρέχοντα ζητήματα που απασχολούν το Ινστιτούτο Γεωργικών Ερευνών.

Ο Υπουργός Γεωργίας εξήρε το πολυσχιδές και πολυσήμαντο έργο που επιτελείται στο ΙΓΕ σε θέματα ζωτικής σημασίας για την αγροτική ανάπτυξη στην Κύπρο, όπως αυτά της γενετικής βελτίωσης και προσαρμογής στις κλιματικές αλλαγές, της ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας και αποδοτικότητας της φυτικής και ζωικής παραγωγής και της προστασίας φυτών.

Όπως τόνισε είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακές οι δράσεις του Ινστιτούτου που υλοποιούνται στο πλαίσιο προγραμμάτων με εξωτερική χρηματοδότηση, τα οποία εξασφαλίζει σε ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό περιβάλλον.
Διαβεβαίωσε, παράλληλα, ότι το Υπουργείο του θα συνδράμει ουσιαστικά στην προσπάθεια για διάχυση, αξιοποίηση και προβολή του σημαντικού έργου που επιτελεί το ΙΓΕ και εξέφρασε την πρόθεσή του για την περαιτέρω αναβάθμιση του.
 

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Αναθεώρηση Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης για μεγαλύτερη ευελιξία-Οι νέοι κανόνες
Νίκος Χριστοδουλίδης: Σε αναπτυξιακή τροχιά με ακόμη πιο θετικές προοπτικές για το μέλλον η οικονομία της Κύπρου
Eurostat: Παραμένει κάτω από τον μέσο όρο της Ευρωζώνης η ανεργία στην Κύπρο
Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: Ψήφος εμπιστοσύνης στο θεσμικό πλαίσιο της Κύπρου η έκθεση της MONEYVAL
Κωνσταντίνος Πετρίδης: Εθνικό όπλο που δεν πρέπει να παραχωρηθεί η χαμηλή φορολογία
Ετήσια αύξηση πέραν του 5% σε αξία και όγκο εργασιών λιανικού εμπορίου
Στα €523 εκ. το πλεόνασμα γενικής κυβέρνησης το πρώτο τρίμηνο-Τα έσοδα και οι δαπάνες
Κινήθηκε ανοδικά και ανήλθε στο 2,4% ο πληθωρισμός τον Απρίλιο
Σε αυτούς τους τομείς και επαγγέλματα θα μπορούν να εργαστούν φοιτητές από τρίτες χώρες-Δείτε το διάταγμα
Ικανοποίηση Λευκωσίας για την έκθεση προόδου της Moneyval-Η αταλάντευτη προσήλωση της Κυβέρνησης