CIPA: Οι πολιτογραφήσεις δεν θέλουν άστοχους χειρισμούς

Η ανάπτυξη της κυπριακής οικονομίας και ο στόχος της προσέλκυσης ξένων επενδύσεων, υπήρξαν αποτέλεσμα και των πολλών και συντονισμένων προσπαθειών που καταβλήθηκαν από την κυβέρνηση για αποκατάσταση της φήμης και της αξιοπιστίας της Κύπρου, τονίζει ο CIPA, σημειώνοντας ότι οι προσπάθειες αυτές συνεχίζονται και ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για άστοχους ή απρόσεκτους χειρισμούς και προσεγγίσεις.

Σε γραπτή του δήλωση ο Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Προώθησης Επενδύσεων (CIPA), Μιχάλης Π. Μιχαήλ, σχολιάζοντας το θέμα της δημοσιοποίησης ονομάτων των επενδυτών που πολιτογραφούνται, ο κ. Μιχαήλ εξήγησε ότι το Πρόγραμμα Πολιτογράφησης μέσω επένδυσης εξακολουθεί να αποτελεί σημαντικό κίνητρο προσέλκυσης ξένων επενδύσεων.

Διαβάστε ακόμα: ​​​​3,381 υπηκοότητες σε ξένους επενδυτές

«Το Πρόγραμμα Πολιτογράφησης μέσω επένδυσης είχε σημαντική συμβολή στην προσπάθεια που κατέβαλε η χώρα μας για να εξέλθει της οικονομικής κρίσης και να επανέλθει σε ρυθμούς ανάπτυξης», τόνισε ο Πρόεδρος του CIPA, καλώντας όλα τα εμπλεκόμενα μέρη και τα ΜΜΕ όπως συνεχίσουν να το διαχειρίζονται με σοβαρότητα και υπευθυνότητα. 

Σε σχέση με την πρόταση για δημοσιοποίηση των ονομάτων των επενδυτών που πολιτογραφούνται βάσει του συγκεκριμένου Προγράμματος, η οποία συζητήθηκε τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εσωτερικών, ο Οργανισμός συμφωνεί πλήρως με την τοποθέτηση της Επιτρόπου Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, Ειρήνης Λοϊζίδου Νικολαΐδου, η οποία εξέφρασε την αντίθεσή της.

Παράλληλα, ο κ. Μιχαήλ ανέφερε ότι «για την προώθηση του Προγράμματος Πολιτογράφησης, ο CIPA έχει καταβάλει πολλές προσπάθειες στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του, ενώ παρενέβη σε κάθε περίπτωση που διαπίστωσε ότι προέκυψαν φαινόμενα εκμετάλλευσης ή και παραπληροφόρησης επενδυτών σχετικά με τις πρόνοιές του».

Σε αυτό το πλαίσιο, πρόσθεσε, εντάσσονται οι πρόσφατες αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου, με στόχο ένα πιο αυστηρό και ελεγχόμενο πλαίσιο για την υποβολή αιτήσεων για πολιτογραφήσεις.

Καταληκτικά ο Πρόεδρος του CIPA τόνισε ότι η ανάπτυξη της κυπριακής οικονομίας και ο στόχος της προσέλκυσης ξένων επενδύσεων, υπήρξαν αποτέλεσμα και των πολλών και συντονισμένων προσπαθειών που καταβλήθηκαν από την κυβέρνηση για αποκατάσταση της φήμης και της αξιοπιστίας της χώρας μας. «Οι προσπάθειες αυτές συνεχίζονται. Δεν έχουμε περιθώρια για άστοχους ή απρόσεκτους χειρισμούς και προσεγγίσεις», είπε σχετικά.

Δειτε Επισης

Νίκος Χριστοδουλίδης: Σε αναπτυξιακή τροχιά με ακόμη πιο θετικές προοπτικές για το μέλλον η οικονομία της Κύπρου
Eurostat: Παραμένει κάτω από τον μέσο όρο της Ευρωζώνης η ανεργία στην Κύπρο
Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: Ψήφος εμπιστοσύνης στο θεσμικό πλαίσιο της Κύπρου η έκθεση της MONEYVAL
Κωνσταντίνος Πετρίδης: Εθνικό όπλο που δεν πρέπει να παραχωρηθεί η χαμηλή φορολογία
Ετήσια αύξηση πέραν του 5% σε αξία και όγκο εργασιών λιανικού εμπορίου
Στα €523 εκ. το πλεόνασμα γενικής κυβέρνησης το πρώτο τρίμηνο-Τα έσοδα και οι δαπάνες
Κινήθηκε ανοδικά και ανήλθε στο 2,4% ο πληθωρισμός τον Απρίλιο
Σε αυτούς τους τομείς και επαγγέλματα θα μπορούν να εργαστούν φοιτητές από τρίτες χώρες-Δείτε το διάταγμα
Ικανοποίηση Λευκωσίας για την έκθεση προόδου της Moneyval-Η αταλάντευτη προσήλωση της Κυβέρνησης
Βελτιώνεται η Κύπρος διαπιστώνει η Moneyval-Η έκθεση προόδου για τη συμμόρφωση της χώρας μας