Τι θα κάνει η Logicom το ακίνητο στην είσοδο της Λευκωσίας

Μέσα στα πλαίσια του στρατηγικού σχεδιασμού της, η Logicom, ανακοίνωσε την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου την αγορά μεγάλου ακινήτου συνολικού εμβαδού 16,147 τετραγωνικών μέτρων, στην είσοδο της Λευκωσίας. 

Το ακίνητο, το οποίο εξασφάλισε από την Τράπεζα Κύπρου η Najada Holdings Limited, θυγατρική της Logicom, βρίσκεται στην περιοχή Λάκκος του Μικέλη, απέναντι από το Mall of Cyprus και εφάπτεται του αυτοκινητόδρομου.

Διαβάστε ακόμα: Logicom: Αγόρασε ακίνητο €9,6 εκατ. από Τράπεζα Κύπρου

Σύμφωνα με πληροφορίες του InBusinessNews, η Logicom βρίσκεται σε επαφή με διεθνείς αρχιτεκτονικούς οίκους για τον σχεδιασμό ενός πρωτοποριακού κτηριακού συγκροτήματος, το οποίο αναμένεται να αποτελέσει στολίδι στην είσοδο της πρωτεύουσας.

Στόχος του Συγκροτήματος φαίνεται να είναι η δημιουργία ενός μοντέρνου, έξυπνου και ενεργειακά αυτόνομου κτηρίου, το οποίο θα προσφέρει στους εργαζόμενους ένα ευέλικτο εργασιακό περιβάλλον.

Το κτήριο θα συνδυάζει τεχνολογίες αιχμής, Internet of Things (ΙοΤ), αλλά και καινοτόμες αρχιτεκτονικές πρακτικές, συμβάλλοντας έτσι στη δημιουργικότητα  και αποτελεσματικότητα των εργαζομένων.

Διαβάστε ακόμα: Hermes Airports: Η ανοδική πορεία συνεχίζεται

Με την ολοκλήρωση της κατασκευής του και τη στέγαση των κεντρικών γραφείων ενός από τους κορυφαίους ομίλους της ευρύτερης περιοχής στον τομέα της τεχνολογίας, με δραστηριότητες σε περισσότερες από 20 χώρες στην Ευρώπη και Μέση Ανατολή, αναμένεται ότι το κτήριο θα αποτελεί κόσμημα στον αρχιτεκτονικό ιστό της πόλης.

Κτηριακές ανάγκες και πιθανή εμπορική εκμετάλλευση
Υπενθυμίζεται ότι το τίμημα αγοράς του ακινήτου ανήλθε στα €8,1 εκατ., ενώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ 19% το συνολικό ύψος ξεπερνά τα €9,6 εκατ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Logicom, η απόφαση για την αγορά του ακινήτου λήφθηκε λαμβάνοντας υπόψη τις σημερινές και μελλοντικές κτηριακές ανάγκες του Συγκροτήματος, καθώς επίσης και τις δυνατότητες εμπορικής ανάπτυξης και εκμετάλλευσής του.

Διαβάστε ακόμα: Το deal Neymar που θέτει εν αμφιβόλω το FFP

Σημειώνεται επίσης ότι η εκτίμηση της αξίας του ακινήτου έγινε από δύο ανεξάρτητους επαγγελματίες εκτιμητές ακινήτων.

Καταληκτικά, η εταιρεία επεσήμανε στην ανακοίνωσή της ότι η κατασκευή των κτηριακών εγκαταστάσεων για τη στέγαση του προσωπικού και την ικανοποίηση των αποθηκευτικών αναγκών του Συγκροτήματος της Logicom στη Λευκωσία αναμένεται να ενισχύσει την αποδοτικότητα του προσωπικού και να βελτιώσει τη συνολική λειτουργία του Συγκροτήματος.

Δειτε Επισης

Αυτοψία Βαφεάδη σε αναπτυξιακά έργα στην Πάφο-Οι διαφορές με την εταιρεία για τον δρόμο προς την Πόλη
Ρεκόρ στην αγορά κατοικίας-Το είδος και η αξία των διαμερισμάτων που προτιμώνται
Όμιλος Λεπτός: Η ιστορία από το 1960, τα έργα ορόσημα και οι δραστηριότητες σήμερα
Νέος κύκλος εκστρατειών Altamira: Διαμερίσματα και επαύλεις σε παραλιακές περιοχές
Βγάζει ξανά στην...αναφορά την Kition ο Χριστοδουλίδης-«Το κράτος δεν μπορεί να εκβιάζεται από οποιονδήποτε»
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Εργολάβων Οικοδομών Κύπρου
Κτηματομεσίτες: Απαραίτητη η διόρθωση για διενέργεια γενικής εκτίμησης κάθε πέντε αντί κάθε τρία χρόνια
Όμιλος Domenica: Επιτυχής ολοκλήρωση του «Universal Residences»-Μια εξαιρετική εμπειρία διαβίωσης
Ask Wire: Οι 10 ακριβότερες πωλήσεις ακινήτων στην Κύπρο τον Μάρτιο
ΥΠΕΣ: Τα έργα που προγραμματίζονται-Αναθεώρηση στεγαστικών, «Ιππόδαμος» και «Ανακαινίζω-Ενοικιάζω»