€180,000 τον χρόνο για τις πινακίδες στο οδικό δίκτυο

Στα €180.000 ανέρχεται το ετήσιο κόστος των εργασιών για την επιδιόρθωση ή/και αντικατάσταση πινακίδων από δυστυχήματα, βανδαλισμούς και φυσικές φθορές στο οδικό δίκτυο, ανέφερε η υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, εξηγώντας ότι πρόκειται για κόστος το οποίο επιβαρύνεται το Τμήμα Δημοσίων Έργων.

Απαντώντας σε ερώτηση στη Βουλή η Βασιλική Αναστασιάδου επεσήμανε ότι το θέμα της πρόκλησης ζημιών και βανδαλισμών σε πινακίδες αλλά και σε άλλο εξοπλισμό του οδικού δικτύου, δυστυχώς είναι καθημερινό φαινόμενο, τονίζοντας ότι, παρόλα αυτά το Τμήμα Δημοσίων Έργων προβαίνει σε επιδιορθώσεις/αντικαταστάσεις των πινακίδων.  

Η κ. Αναστασιάδου σημείωσε ότι σε πολλές περιπτώσεις οι βανδαλισμοί γίνονται 1-2 μέρες μετά από την επιδιόρθωση/αντικατάσταση των πινακίδων.

Σύμφωνα με την υπουργό, «τα συνεργεία των Επαρχιακών Μηχανικών του Τμήματος Δημοσίων Έργων, επιθεωρούν σε καθημερινή βάση τόσο τους αυτοκινητόδρομους όσο και το υπόλοιπο οδικό δίκτυο και προβαίνουν σε συντήρηση της οδικής σήμανσης (καθαρισμό πινακίδων από γκράφιτι, βανδαλισμούς, αντικατάσταση κτυπημένων πινακίδων από δυστυχήματα κτλ.)».

Όσον αφορά τους βανδαλισμούς σε πινακίδες στο οδικό δίκτυο της Επαρχίας Αμμοχώστου, συνεργεία του Επαρχιακού Μηχανικού Δημοσίων Έργων Αμμοχώστου έχουν προβεί στην αντικατάσταση αρκετών σημάτων τροχαίας ενώ θα συνεχιστούν οι εργασίες επιδιόρθωσης ή/και αντικατάστασης και πληροφοριακών/κατευθυντήριων πινακίδων, πρόσθεσε η κ. Αναστασιάδου.

Καταληκτικά, η υπουργός Μεταφορών είπε ότι όσον αφορά το ετήσιο παγκόσμιο κόστος των εργασιών για την επιδιόρθωση ή/και αντικατάσταση πινακίδων από δυστυχήματα, βανδαλισμούς και φυσικές φθορές στο οδικό δίκτυο ανέρχεται περίπου στα €180.000,00, κόστος το οποίο επιβαρύνεται το Τμήμα Δημοσίων Έργων.

Δειτε Επισης

«Απαραίτητη η ενίσχυση του κοινωνικού διαλόγου και της τριμερούς συνεργασίας»
Μαρία Παναγιώτου: Η Κύπρος υλοποίησε πολιτικές για πιο βιώσιμη αγροτική οικονομία
Γιάννης Παναγιώτου: Εργαζόμαστε για καλύτερη ρύθμιση των εργασιακών σχέσεων
Νίκος Χριστοδουλίδης: Διαχρονικά υψηλό το αίσθημα ευθύνης των κοινωνικών εταίρων
Ο ΚΟΑΠ στηρίζει την εκστρατεία «Υιοθετήστε μια οικογένεια το Πάσχα»
Στο 7% μέχρι Μάρτιο η υλοποίηση των αναπτυξιακών δαπανών
Νέα μείωση τιμών στη βιομηχανία τον Μάρτιο
Στο 66% του ΑΕΠ το χρέος των νοικοκυριών, στο 133% των εταιρειών
Εκτός ύφεσης η Ευρωζώνη το πρώτο τρίμηνο, σταθερός στο 2,4% ο πληθωρισμός
Νέο αίμα στην αγορά εργασίας με διεύρυνση της πρόσβασης φοιτητών από τρίτες χώρες