Φ. Μαννάρης: Διέξοδος τα ταμεία προνοίας καθορισμένης εισφοράς

Τα ταμεία προνοίας καθορισμένης εισφοράς αποτελούν διέξοδο για τη συνταξιοδότηση των εργαζομένων στο μέλλον, τόνισε ο προεδρεύων του 9ου Συνταξιοδοτικού Φόρουμ,  Partner, Retirement & Investment της Aon, Φίλιππος Μαννάρης. 
 
Κάνοντας αναφορά στα στατιστικά διεθνούς έρευνας επεσήμανε ότι το 50% των Καναδών ανησυχούν ότι δεν θα έχουν αρκετά χρήματα για τη συνταξιοδότησή τους, ενώ μόλις το 35% των Βρετανών αναμένουν ότι θα αφυπηρετήσουν πλήρως στην κανονική ηλικία συνταξιοδότησής τους.
Με τη μεταφορά της ευθύνης της συνταξιοδότησης από τις κυβερνήσεις στις επιχειρήσεις και τους εργαζομένους να προκαλεί συνθήκες τέλειας καταιγίδας, οι εργαζόμενοι πλέον, εκτός από τα έξοδα στέγασης και σπουδών των παιδιών τους, ανησυχούν επίσης και για τη συνταξιοδότησή τους.
 
Σύμφωνα με τον κ. Μαννάρη, η Ευρωπαϊκή Ένωση παίρνει μέτρα, καθώς έχει αποφασίσει ότι ο χώρος των ταμείων προνοίας είναι σημαντικός για τη συνταξιοδοτική ασφάλεια των πολιτών.
 
Όπως είπε, ένα νέο πανευρωπαϊκό συνταξιοδοτικό σχέδιο, το οποίο βρίσκεται στα τελικά του σχέδια, θα μπορεί να διατίθεται πανευρωπαϊκά.

Σε ευρωπαϊκό επίπεδο αναγνωρίζεται ότι το κενό συνταξιοδότησης αποκτά μεγάλη βαρύτητα, καθώς ανέρχεται στα €2 τρισ. τον χρόνο, όσα δηλαδή πρέπει να αποταμιεύουν οι πολίτες ετησίως για να μπορέσουν να συνταξιοδοτηθούν κανονικά.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το 9ο Συνταξιοδοτικό Φόρουμ επένδυσε στη διαδραστικότητα, με τον προεδρεύοντα του Φόρουμ, Φίλιππο Μαννάρη να καλεί τους συμμετέχοντες να απαντήσουν ηλεκτρονικά μέσω του κινητού ή τους υπολογιστή τους σε σημαντικά ερωτήματα γύρω από τη συνταξιοδότηση.
 
Σε μία διαδικτυακή δημοσκόπηση που έγινε στο πλαίσιο του συνεδρίου καταδείχθηκε ότι μόνο των 12% των συμμετεχόντων στην έρευνα αποταμιεύουν κάτω από το 5% του εισοδήματός τους.

Ωστόσο, κανείς δεν αναφέρθηκε στον ορισμό ‘financial wellness’ (οικονομική ευεξία) που είναι το κεντρικό θέμα του φετινού φόρου, όταν ζητήθηκε στους συμμετέχοντες να περιγράψουν με μία δική τους λέξη τη λέξη ‘wellness’.​

Δειτε Επισης

Grant Johnson: Το μέλλον του τουρισμού στην Κύπρο προμηνύεται λαμπρό (vid)
Κατιάνα Μούσα: Η ECOMMBX βλέπει μπροστά, τα καλύτερα έρχονται (vid)
Οι μαθητές φέρνουν την αλλαγή με το Net Zero for Youth (NZ4Y)
Δημήτρης Κωνσταντινίδης: Είναι μεγάλη τιμή για εμάς το βραβείο που πήραμε στα IN Business Awards (vid)
Paradox Museum Limassol & CP Foodlab: Ένα παράδοξο Φεστιβάλ Επιστήμης γεμάτο μάθηση και διασκέδαση
CNP Ασφαλιστική και Πυροσβεστική ενημέρωσαν το κοινό για πρόληψη και κατάσβεση πυρκαγιάς
Philip Morris Cyprus: Στους κορυφαίους εργοδότες στην Κύπρο για δεύτερη συνεχή χρονιά
Συναντήσεις Χατζημανώλη στην Κίνα με στελέχη ναυτιλιακών, ναυλομεσιτικών γραφείων και τραπεζών
Αφροδίτη Ψαρά και Γιώργος Ψαράς: Είναι μεγάλη μας τιμή που έχουμε ξεχωρίσει σε αυτόν τον τομέα (vid)
Επίσημη παρουσίαση του Δείκτη Χρηματοοικονομικής Ευημερίας