Powered by

Μέι: Το Η.Β. θα μπορεί να συνάπτει εμπορικές συμφωνίες

Το Ηνωμένο Βασίλειο «θα έχει μία ανεξάρτητη πολιτική εμπορίου και θα μπορεί να κάνει εμπορικές συμφωνίες», δήλωσε η Τερέζα Μέι στο περιθώριο των επισκέψεών της σε Ουαλία και Βόρεια Ιρλανδία, όπου προσπαθεί να πείσει για τα οφέλη της συμφωνίας με την ΕΕ για το Brexit. 
 
Η δήλωση της Βρετανίδας πρωθυπουργού έγινε ως σχόλιο στη δήλωση του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ότι η συμφωνία του Brexit μοιάζει να είναι καλή για την ΕΕ, διατυπώνοντας προβληματισμό για το κατά πόσο θα επιτρέπεται στο Λονδίνο να συνάψει εμπορική συμφωνία με την Ουάσιγκτον.
 
Η κα Μέι παρέπεμψε στο κείμενο της πολιτικής διακήρυξης για τη μελλοντική σχέση Η.Β.-ΕΕ, σημειώνοντας ότι επιτρέπει τη διαπραγμάτευση εμπορικών συμφωνιών με χώρες ανά τον κόσμο.
 
«Και σε ό,τι αφορά τις ΗΠΑ», συμπλήρωσε η Τερέζα Μέι, «ήδη μιλάμε μαζί τους για το είδος της συμφωνίας που θα μπορούσαμε να έχουμε μαζί τους στο μέλλον. Έχουμε συστήσει μία ομάδα εργασίας η οποία εργάζεται πολύ καλά, έχει συναντηθεί αρκετές φορές και συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε με τις ΗΠΑ επ’ αυτού».

Δειτε Επισης

Αναθεωρήθηκε ανοδικά η αύξηση του ΑΕΠ της Ευρωζώνης-Στο 0,6% το πρώτο τρίμηνο
Υπό πίεση οι τιμές ακινήτων στη Βρετανία-Πτώση 0,4% τον Μάιο
Μειώθηκαν βιομηχανική παραγωγή και εξαγωγές στη Γερμανία τον Απρίλιο
Morgan Stanley: Πώς μια ήπια ύφεση θα εντείνει τη δυναμική της αμερικανικής αγοράς
Θετικός σε πιθανή εμπορική συμφωνία με Ε.Ε. ο Τραμπ-«Ελπίζουμε να επιτευχθεί, αλλιώς θα επιβληθούν δασμοί»
Αύξηση στις γερμανικές εργοστασιακές παραγγελίες παρά τους δασμούς Τραμπ τον Απρίλιο
Διατηρεί τα κέρδη ο χρυσός-Με το βλέμμα στη Fed οι traders
Δασμοί Τραμπ: Πιέσεις για τη σύναψη άμεσων εμπορικών συμφωνιών ασκεί η κυβέρνηση των ΗΠΑ
Το νέο σχέδιο Μερτς για τόνωση της γερμανικής οικονομίας… Φοροελαφρύνσεις-μαμούθ ύψους €46 δις
Κομισιόν: Άνοιξε τον δρόμο για ένταξη της Βουλγαρίας στη ζώνη του ευρώ από 1η Ιανουαρίου 2026