ΗΠΑ: «Πόλεμος τιμών» στο λιανεμπόριο λόγω... Lidl

Μπορεί η είσοδος της Amazon στην αγορά σουπερμαρκετ των ΗΠΑ να έγινε «πρώτη είδηση» ωστόσο η ζημιά γίνεται περισσότερο από τις γερμανικές Lidl και Aldi.

Οι δύο γερμανικές αλυσίδες «μπήκαν» δυναμικά στην αμερικανική αγορά, μια μέρα πριν ανακοινώσει η Amazon την εξαγορά της Whole Foods.

«Φαίνεται να έχουμε "πόλεμο τιμών" και μόλις τώρα βλέπουμε τις επιπτώσεις» σχολιάζει ο Μάικ Πάγκλια, αναλυτής της αγοράς λιανεμπορίου στην Kantar Retail.
 

Η Lidl άνοιξε τα πρώτα δέκα καταστήματα στις 15 Ιουνίου κι έκτοτε έχει καταφέρει να ξεπεράσει τις προσδοκίες των στελεχών της ενώ την ίδια στιγμή, η Amazon δεν φαίνεται να έχει ξεκαθαρίσει τα σχέδιά της για τη Whole Foods, μετά τη δραστική μείωση των τιμών.

Από την άλλη πλευρά, η Aldi, καθιερωμένη στη γερμανική αγορά από το 1976, διπλασίασε τα καταστήματα της στις ΗΠΑ το 2017 προκαλώντας νέες πιέσεις στην αγορά και ιδιαίτερα στους πιο παραδοσιακούς «παίκτες», όπως η Wal-Mart και η Kroger.

Μάλιστα, η πρώτη ξεκίνησε ήδη τη μείωση τιμών ώστε να παραμείνει ανταγωνιστική. Σύμφωνα με την Kantar, ένα «καλάθι» στο Σάρλοτ της Β. Καρολίνα, ήταν φθηνότερο στη Wal-Mart απ' ότι στα Lidl, σημάδι ότι ο «ηγέτης» του κλάδου χρησιμοποιεί επιθετική πολιτική για να υπερασπιστεί το μερίδιο αγοράς του.

Πρόκειται για την πρώτη φορά εδώ κι επτά χρόνια που η Wal-Mart κατέκτησε την κορυφή στην συγκεκριμένη μελέτη, εκτοπίζοντας την low cost αλυσίδα Dollar General Corp., σημάδι ότι η είσοδος της Lidl έχει ανησυχήσει την αγορά.
 
ΠΗΓΗ: newmoney.gr

Δειτε Επισης

Φόρους 800 εκατ. ευρώ πλήρωσαν ευρω-τράπεζες στο Κρεμλίνο
Μετοχές: Το ράλι μπορεί να συνεχιστεί και χωρίς μείωση επιτοκίων, λένε οι «ταύροι» της Wall Street
Fed: Η επιμονή του Πάουελ να διατηρήσει τα υψηλά 20ετίας και το στοίχημα των επενδυτών
Μόσχα: Προειδοποιεί τη Δύση με «σκληρή» απάντηση αν πειραχτούν τα περιουσιακά της στοιχεία
Προειδοποιεί για τις οικονομικές επιπτώσεις από τον πόλεμο στη Γάζα η Σαουδική Αραβία
Ebury: Οι υψηλές πληθωριστικές πιέσεις καθυστερούν την μείωση των επιτοκίων στις ΗΠΑ
Τουρκία: Φρένο στις αυξήσεις επιτοκίων-Μαζεύει τις απώλειες η λίρα
Δημοσκόπηση Reuters: Η παγκόσμια οικονομία θα συνεχίσει την ανάπτυξή της μέχρι το 2025
Ρωσία: Αμετάβλητα στο 16% τα επιτόκια-Νέο υψηλό για το ρούβλι
Έρευνα ΕΚΤ: Βελτιώνεται η εικόνα που έχουν οι καταναλωτές για τον πληθωρισμό