Στο 0,8% το ποσοστό κενών θέσεων εργασίας στην Κύπρο

Το ποσοστό κενών θέσεων εργασίας στην Κύπρο υποχώρησε περαιτέρω στο 0,8% για το σύνολο της οικονομίας στο 2ο τρίμηνο του 2017, από 1,1% το πρώτο τρίμηνο του 2017 και 1,0% το 2ο τρίμηνο του 2016, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η Στατιστική Υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτό είναι το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό κενών θέσεων εργασίας, μετά την Ελλάδα (0,7%).

Εν τω μεταξύ, το ποσοστό κενών θέσεων εργασίας στη ζώνη του ευρώ (EA19) ήταν 1,9% το δεύτερο τρίμηνο του 2017, σταθερό σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο και αυξημένο από 1,7% το δεύτερο τρίμηνο του 2016,. Στην ΕΕ28, το ποσοστό κενών θέσεων εργασίας ήταν 2,0% το δεύτερο τρίμηνο του 2017, από 1,9% το προηγούμενο τρίμηνο και από 1,8% το δεύτερο τρίμηνο του 2016. Στη ζώνη του ευρώ, το ποσοστό κενών θέσεων εργασίας στο δεύτερη το τρίμηνο του 2017 ήταν 1,6% στη βιομηχανία και τις κατασκευές και 2,2% στις υπηρεσίες. Στην ΕΕ των 28, το ποσοστό ήταν 1,7% στη βιομηχανία και τις κατασκευές και 2,3% στις υπηρεσίες.

Μεταξύ των κρατών μελών για τα οποία υπάρχουν συγκρίσιμα στοιχεία, τα υψηλότερα ποσοστά κενών θέσεων εργασίας κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2017 κατεγράφησαν στην Τσεχική Δημοκρατία (3,6%), το Βέλγιο (3,3%), τη Γερμανία (2,7% την Ολλανδία, την Αυστρία και το Ηνωμένο Βασίλειο (από 2,6%) καθώς και τη Σουηδία (2,5%).

Αντίθετα, τα χαμηλότερα ποσοστά παρατηρήθηκαν στην Ελλάδα (0,7%), τη Βουλγαρία, την Ισπανία και την Κύπρο (0,8%) καθώς και την Πορτογαλία (0,9%).

Σε σύγκριση με το ίδιο τρίμηνο του προηγούμενου έτους και μεταξύ των κρατών μελών για τα οποία τα δεδομένα είναι συγκρίσιμα με την πάροδο του χρόνου , το ποσοστό κενών θέσεων εργασίας το δεύτερο τρίμηνο του 2017 αυξήθηκε σε δεκαεννέα κράτη μέλη, παρέμεινε σταθερό σε τέσσερα και έπεσε στη Κύπρο (-0,2 μονάδες), τη Βουλγαρία, την Ελλάδα και τη Σλοβακία (από -0,1 μονάδες). Οι μεγαλύτερες αυξήσεις σημειώθηκαν στην Τσεχική Δημοκρατία (+0,7), στις Κάτω Χώρες και στην Αυστρία (από +0,6 μονάδες), το Βέλγιο και η Σλοβενία (από +0,5 π.μ.).
 

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Αναθεώρηση Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης για μεγαλύτερη ευελιξία-Οι νέοι κανόνες
Νίκος Χριστοδουλίδης: Σε αναπτυξιακή τροχιά με ακόμη πιο θετικές προοπτικές για το μέλλον η οικονομία της Κύπρου
Eurostat: Παραμένει κάτω από τον μέσο όρο της Ευρωζώνης η ανεργία στην Κύπρο
Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: Ψήφος εμπιστοσύνης στο θεσμικό πλαίσιο της Κύπρου η έκθεση της MONEYVAL
Κωνσταντίνος Πετρίδης: Εθνικό όπλο που δεν πρέπει να παραχωρηθεί η χαμηλή φορολογία
Ετήσια αύξηση πέραν του 5% σε αξία και όγκο εργασιών λιανικού εμπορίου
Στα €523 εκ. το πλεόνασμα γενικής κυβέρνησης το πρώτο τρίμηνο-Τα έσοδα και οι δαπάνες
Κινήθηκε ανοδικά και ανήλθε στο 2,4% ο πληθωρισμός τον Απρίλιο
Σε αυτούς τους τομείς και επαγγέλματα θα μπορούν να εργαστούν φοιτητές από τρίτες χώρες-Δείτε το διάταγμα
Ικανοποίηση Λευκωσίας για την έκθεση προόδου της Moneyval-Η αταλάντευτη προσήλωση της Κυβέρνησης