Renault-Nissan θα κατασκευάσουν ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην Κίνα

Η Nissan Motor και η εταίρος της, Renault, ενώνουν τις δυνάμεις τους με την κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία Dongfeng Motor για να κατασκευάσουν αυτοκίνητα τροφοδοτούμενα με μπαταρία στη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στον κόσμο, όπου οι πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων προβλέπεται ότι θα αυξηθούν.
 
Η κοινοπραξία, η δημιουργία της οποίας αποκαλύφθηκε χθες, σχεδιάζει να παράγει έναν μικρό SUV στο εργοστάσιο της Dongfeng το 2019, όπως ανακοίνωσε η συμμαχία Renault-Nissan.
 
Όπως υπενθυμίζει το MarketWatch, οι παγκόσμιες αυτοκινητοβιομηχανίες αναζητούν εδώ και καιρό τοπικούς εταίρους για παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων στην Κίνα, της οποίας η κυβέρνηση προτίθεται να απαιτήσει από τις εταιρίες να αφιερώσουν συγκεκριμένο ποσοστό της παραγωγής τους σε οχήματα τροφοδοτούμενα με μπαταρία.
 
Την περασμένη εβδομάδα, η Ford Motor ανακοίνωσε παρόμοια κοινοπραξία για τον ίδιο σκοπό, καθώς οι κινεζικές αρχές απαιτούν από τις ξένες εταιρίες να σχηματίζουν κοινοπραξίες με κινεζικές, αν θέλουν να παράγουν αυτοκίνητα στην ασιατική χώρα.
 
Η Nissan και η Dongfeng έχουν ήδη μια κοινοπραξία που παράγει οχήματα που τροφοδοτούνται με τον παραδοσιακό τρόπο. Στην νέα κοινοπραξία, η Nissan και η Renault έχουν στην κατοχή τους από 25% η καθεμία, ενώ η κινεζική εταίρος τους θα κρατήσει το υπόλοιπο 50%.
 
ΠΗΓΗ: euro2day.gr
 

Δειτε Επισης

ΟΟΣΑ: Η ανάπτυξη σε ΗΠΑ και Κίνα θα επιταχυνθεί-Οι προβλέψεις για την Ευρωζώνη
Άλμα για τον χρυσό με ώθηση από Fed και γεν
Nέο sell-off στα κρυπτονομίσματα, κάτω από τα $57.000 το Βitcoin
Goldman Sachs: Η ανάπτυξη επιστρέφει στην Ευρωζώνη-Οι τρεις λόγοι
Πάουελ: Ο πληθωρισμός παραμένει ψηλά-Δεν βλέπω, ωστόσο, νέα αύξηση
Χρυσός: Σε ανοδική τροχιά για τρίτο μήνα ενόψει Fed
Δαπάνες νοικοκυριών και επενδύσεις οδηγούν σε ανάπτυξη 0,2% τη γαλλική οικονομία
Στο επίκεντρο ο πληθωρισμός της ευρωζώνης, την ώρα που το γεν ταλαντεύεται
Καφές: Πιο «πικρός» από τη νέα καλλιεργητική περίοδο με ράλι στις τιμές
Σημαντική η παρέμβαση ΔΝΤ για διάσωση Πακιστάν από χρεοκοπία