Powered by

Ο “Κινέζος” της Milan επεκτείνει την ποδοσφαιρική του αυτοκρατορία

Η κινεζική εταιρία που πλήρωσε το ποσό-ρεκόρ των οκτώ δισ. γουάν (1,2 δισ. δολάρια) για δικαιώματα μετάδοσης και streaming της κορυφαίας κατηγορίας ποδοσφαίρου της Κίνας, ανέφερε πως ο κύριος μέτοχός της βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για να πουλήσει μέρος ή ολόκληρο το ποσοστό του στον κολοσσό λιανικής, Suning Holdings.

Ο Li Yidong, πρόεδρος της China Sports Media, τόνισε την προηγούμενη εβδομάδα σε συνέντευξή του πως διαπραγματεύεται την αγορά μέχρι και του 56% της εταιρίας, ένα μερίδιο που θα μπορούσε να έχει αξία μέχρι και 2,8 δισ. γουάν.

Η China Media Capital, με επικεφαλής τον μεγιστάνα στα media, Li Ruigang, έχει στην κατοχή του το εν λόγω μερίδιο, πρόσθεσε.

Η China Media Capital (CMC) θα συνεχίσει να εμπλουτίζει και να επεκτείνει επενδύσεις στον αθλητισμό, ιδιαίτερα στο ποδόσφαιρο, όπως ανέφερε σε ηλεκτρονική της ανακοίνωση απαντώντας σε αίτημα για σχολιασμό των διαπραγματεύσεων.

Για τον Zhang Jindong, δισεκατομμυριούχο πρόεδρο της Suning που συγκέντρωσε το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του από την λιανική, η αγορά του ελέγχου της China Sports Media θα στήριζε τις φιλοδοξίες του να δημιουργήσει έναν ποδοσφαιρικό κολοσσό, μετά την εξαγορά της ιταλικής ομάδας Inter Milan και της τοπικής ομάδας Jiangsu Suning. Είναι μεταξύ ενός διαρκώς αυξανόμενου αριθμού Κινέζων μεγιστάνων που υιοθετούν την προσπάθεια της κυβέρνησης να μεταμορφώσει το ποδόσφαιρο, με στόχο τη δημιουργία μιας αγοράς αθλητισμού πέντε τρισ. γουάν στη χώρα μέχρι το 2025.

«Χωρίς την εξέλιξη του ποδοσφαίρου, δεν μπορείτε να φανταστείτε την αθλητική βιομηχανία στην Κίνα να αναπτύσσεται», εξήγησε ο Li. Όπως ανέφερε, η αποτίμηση του μεριδίου της CMC βασίστηκε σε πρόσφατη συναλλαγή που προσέφερε στην China Sports Media αξία πέντε δισ. γουάν.

ΠΗΓΗ: euro2day.gr

Δειτε Επισης

Τριγμοί στις αγορές με φόντο τις ραγδαίες εξελίξεις στην Μέση Ανατολή-Αρνητικές πιέσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
Βέλγιο: Παραλύουν τα αεροδρόμια, ακυρώνονται οι πτήσεις
Ηνωμένο Βασίλειο: Σε χαμηλό δύο ετών η αύξηση των μισθών
Γερμανία: Οικονομικές προβλέψεις-«καμπανάκι» από κορυφαία οικονομικά ινστιτούτα
Αυτή είναι η πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο-Πόσα χρήματα έχει
Scope: Βελτιώνονται οι μακροπρόθεσμες πιστωτικές προοπτικές της Τουρκίας-Τι προειδοποιεί ο γερμανικός οίκος
Το κόστος δανεισμού της Γαλλίας ξεπέρασε της Ισπανίας για πρώτη φορά από το 2006
Σε υψηλό 12 ετών το ασήμι-Νέο ιστορικό ρεκόρ για χρυσό
Κυρώσεις στον Ρώσο Σεργκέι Σεργκέγιεβιτς Ιβανόφ και στην εταιρεία κρυπτονομισμάτων Cryptex από ΗΠΑ
Καμπανάκι από ING-Κολλημένη σε στασιμότητα η γερμανική οικονομία