Powered by

Μέι: Ο Γιούνκερ θέλει να «σαμποτάρει» τις εκλογές

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι κατηγόρησε την ομάδα του προέδρου της Κομισιόν, Ζαν Κλωντ Γιούνκερ, για διαρροή πληροφοριών σχετικά με τις συζητήσεις της γύρω από το Brexit, προκειμένου να σαμποτάρει τις γενικές εκλογές της χώρας της.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, έξω από το γραφείο της στην Ντάουνινγκ Στριτ -και μετά την επίσκεψή της στη βασίλισσα Ελισάβετ, κίνηση που σηματοδοτεί την επίσημη έναρξη της προεκλογικής καμπάνιας- η Μέι εξέφρασε την οργή της, διότι είδε σε γερμανική εφημερίδα μια μακρά και καθόλου κολακευτική περιγραφή ενός δείπνου της με τον Γιούνκερ στις 26 Απριλίου.

«Τις τελευταίες ημέρες έχουμε δει το πόσο δύσκολες πρόκειται να είναι αυτές οι διαπραγματεύσεις», δήλωσε η Τερέζα Μέι και πρόσθεσε: «Η διαπραγματευτική θέση της Βρετανίας στην Ευρώπη έχει διαστρεβλωθεί στον ηπειρωτικό Τύπο. Η διαπραγματευτική στάση της Κομισιόν έχει σκληρύνει. Απειλές ενάντια στη Βρετανία έχουν εκδοθεί από Ευρωπαίους πολιτικούς και αξιωματούχους. Όλες αυτές οι ενέργειες έχουν τοποθετηθεί σε συγκεκριμένο χρόνο, για να επηρεάσουν την έκβαση των γενικών εκλογών».

Το πρακτορείο αναφέρει ότι η πρωθυπουργός έδειξε πως θα παρουσιάσει τις εκλογές ως μάχη μεταξύ της ίδιας και των γραφειοκρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Τα γεγονότα των τελευταίων ημερών έχουν δείξει ότι -όποιες κι αν είναι οι ελπίδες μας και όσο λογικές κι αν είναι οι θέσεις άλλων ηγετών στην Ευρώπη- υπάρχουν κάποιοι στις Βρυξέλλες που δεν θέλουν αυτές οι διαπραγματεύσεις να πετύχουν, που δεν θέλουν η Βρετανία να ευημερήσει (…) Επομένως τώρα περισσότερο από ποτέ χρειάζεται να έχουμε ως ηγέτη έναν πρωθυπουργό και μια κυβέρνηση που είναι ισχυρή και σταθερή», κατέληξε η υποψήφια.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η Τερέζα Μέι μετρά προβάδισμα 20 μονάδων έναντι του κύριου αντιπάλου της, του ηγέτη των Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν.

Σε κάθε περίπτωση οι 27 του ευρωπαϊκού μπλοκ σκληραίνουν τη στάση τους απέναντι στο Ηνωμένο Βασίλειο. Σύμφωνα με ανάλυση των Financial Times, η ΕΕ αύξησε το «λογαριασμό» της χώρας για το Brexit σε προκαταβολική πληρωμή μέχρι και 100 δισ. ευρώ, με τις πιο αυστηρές απαιτήσεις να προέρχονται από Γερμανία και Γαλλία.

ΠΗΓΗ: euro2day.gr

Δειτε Επισης

Βέλγιο: Παραλύουν τα αεροδρόμια, ακυρώνονται οι πτήσεις
Ηνωμένο Βασίλειο: Σε χαμηλό δύο ετών η αύξηση των μισθών
Γερμανία: Οικονομικές προβλέψεις-«καμπανάκι» από κορυφαία οικονομικά ινστιτούτα
Αυτή είναι η πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο-Πόσα χρήματα έχει
Scope: Βελτιώνονται οι μακροπρόθεσμες πιστωτικές προοπτικές της Τουρκίας-Τι προειδοποιεί ο γερμανικός οίκος
Το κόστος δανεισμού της Γαλλίας ξεπέρασε της Ισπανίας για πρώτη φορά από το 2006
Σε υψηλό 12 ετών το ασήμι-Νέο ιστορικό ρεκόρ για χρυσό
Κυρώσεις στον Ρώσο Σεργκέι Σεργκέγιεβιτς Ιβανόφ και στην εταιρεία κρυπτονομισμάτων Cryptex από ΗΠΑ
Καμπανάκι από ING-Κολλημένη σε στασιμότητα η γερμανική οικονομία
Το Κογκρέσο απέτρεψε προεκλογικό «shutdown» στις ΗΠΑ