Powered by

Φορολογικές εκπτώσεις ανακοινώνει ο Τραμπ

Ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θα δώσει στη δημοσιότητα την Τετάρτη 26 Απριλίου ένα φορολογικό σχέδιο που θα μειώνει σημαντικά τον εταιρικό φόρο και θα παραχωρεί έντονες εκπτώσεις στα εταιρικά κέρδη που επαναπατρίζονται στις ΗΠΑ, δήλωσαν Αμερικανοί αξιωματούχοι.

Ο Υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν χαρακτήρισε το σχέδιο ως «τη μεγαλύτερη φορολογική ελάφρυνση» στην ιστορία των ΗΠΑ, εκφράζοντας την ελπίδα ότι το αυτό θα προσελκύσει ευρεία στήριξη.

«Υπάρχουν πολλοί τρόποι να το κάνει κανείς και ο Πρόεδρος είναι αποφασισμένος να υλοποιήσει τη φορολογική μεταρρύθμιση», ανέφερε ο κ. Μνούτσιν μιλώντας σε επιχειρηματικό γεύμα.

Το σχέδιο του κ. Τραμπ προνοεί την μείωση του εταιρικού φόρου για δημόσιες εταιρείες από 35% σε 15% και μείωση στο 15% από 39.6% στο φόρο εισοδήματος που πληρώνουν φυσικά πρόσωπα στη φορολογική δήλωση των οποίων περνούν τα κέρδη των εταιρειών τους (pass-through), είπε ο κ. Μνούτσιν.

«Είμαστε δεσμευμένοι ότι οι ιδιοκτήτες μικρών εταιρειών θα έχουν το όφελος του εταιρικού φόρου», καθιστώντας σαφές ότι αυτό όμως δεν είναι παραθυράκι που να αφήνει τους πλούσιους οι οποίοι θα πρέπει να πληρώνουν ψηλότερους φόρους.

Πάντως ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Πόλ Ράιαν, παρουσιάστηκε αισιόδοξος για το σχέδιο Τραμπ. «Έχουμε ρίξει μια πρώτη ματιά και μας αρέσει πολύ», δήλωσε σε συνάντηση δικηγόρων. «Μας βάζει στην ίδια σελίδα, συμφωνούμε στο 80% και στο υπόλοιπο είμαστε στο ίδιο γήπεδο», είπε.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Βέλγιο: Παραλύουν τα αεροδρόμια, ακυρώνονται οι πτήσεις
Ηνωμένο Βασίλειο: Σε χαμηλό δύο ετών η αύξηση των μισθών
Γερμανία: Οικονομικές προβλέψεις-«καμπανάκι» από κορυφαία οικονομικά ινστιτούτα
Αυτή είναι η πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο-Πόσα χρήματα έχει
Scope: Βελτιώνονται οι μακροπρόθεσμες πιστωτικές προοπτικές της Τουρκίας-Τι προειδοποιεί ο γερμανικός οίκος
Το κόστος δανεισμού της Γαλλίας ξεπέρασε της Ισπανίας για πρώτη φορά από το 2006
Σε υψηλό 12 ετών το ασήμι-Νέο ιστορικό ρεκόρ για χρυσό
Κυρώσεις στον Ρώσο Σεργκέι Σεργκέγιεβιτς Ιβανόφ και στην εταιρεία κρυπτονομισμάτων Cryptex από ΗΠΑ
Καμπανάκι από ING-Κολλημένη σε στασιμότητα η γερμανική οικονομία
Το Κογκρέσο απέτρεψε προεκλογικό «shutdown» στις ΗΠΑ