Powered by

To Mεξικό ακύρωσε άδειες εξαγωγής ζάχαρης στις ΗΠΑ

Το Μεξικό ακύρωσε άδειες εξαγωγής ζάχαρης στις ΗΠΑ για να αποφύγει πρόστιμα σε μια διαμάχη για το ρυθμό παράδοσης των φορτίων, επιρρίπτοντας εν μέρει ευθύνες σε αξιωματούχους του αμερικάνικου υπουργείου Εμπορίου, σύμφωνα με γράμμα που έχει δει το Reuters.

Στο γράμμα που έστειλε το επιμελητήριο παραγωγών ζάχαρης του Μεξικό σε εργοστάσια τη Δευτέρα, αναφέρεται πως το πρόβλημα δημιουργήθηκε από την έλλειψη προσωπικού στο υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ και οι οποίες έχουν οδηγήσει σε μια «νομικίστικη» ερμηνεία των κανονισμών.

Οι άδειες θα επανεκδοθούν την 1η Απριλίου, σύμφωνα με το έγγραφο.

Η ποσότητα της ζάχαρης που εξάγεται στις ΗΠΑ διαφέρει από εποχή σε εποχή, με το έγγραφο να αναφέρει μια δασμολογική ποσόστωση 820.000 τόνων για την περίοδο 2016/2017.

Στο έγγραφο, ο πρόεδρος του επιμελητηρίου υποστηρίζει πως η ερμηνεία για το πόση ζάχαρη μπορεί να στείλει το Μεξικό στους έξι μήνες ως τις 31 Μαρτίου, σημαίνει πως θα είναι σε θέση να εξάγει μόνο το 40% της προβλεπόμενης ποσόστωσης.

Οι ακυρώσεις αδειών είναι το τελευταίο επεισόδιο σε μια πολυετή εμπορική διαμάχη ανάμεσα στο Μεξικό και τις ΗΠΑ, σε μια εποχή που οι τιμές έχουν αυξηθεί, ανέφεραν πηγές από την αμερικάνικη βιομηχανία στο Reuters.
Είναι επίσης μια εξέλιξη που έρχεται σε μια στιγμή που οι σχέσεις των δύο χωρών βρίσκονται σε κρίση, μετά την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος έχει υποσχεθεί να κατασκευάσει τείχος στα σύνορα με το Μεξικό και να επαναδιαπραγματευτεί την εμπορική συμφωνία NAFTA.

To υπουργείο Οικονομίας του Μεξικό αποφάσισε να ακυρώσει τις άδειες από την στιγμή που δεν κατάφερε να έρθει σε επαφή με αξιωματούχους στο υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ που μπορούν να επιλύσουν το ζήτημα, ανέφερε το γράμμα.

«Επειδή το υπουργείο δεν μπορεί να επιλύσει το ζήτημα με το αμερικάνικο υπουργείο Εμπορίου, από την στιγμή που δεν έχουν προσληφθεί αξιωματούχοι που έχουν την ευθύνη για τη λήψη αποφάσεων, δικηγόροι του υπουργείου Οικονομίας στην Ουάσιγκτον επέμειναν στην αποστολή μιας ανακοίνωσης στο αμερικάνικο υπουργείου Εμπορίου με την οποία αναγνωρίζεται το πρόβλημα και ακυρώνονται οι υφιστάμενες εξαγωγές, ώστε να μπορούν να επανεκδοθούν τον Απρίλιο» σημειώνει στο έγγραφο.

Η κυβέρνηση Τραμπ δεν έχει τοποθετήσει ακόμα προσωπικό σε διάφορα τμήματα, μια κατάσταση που σύμφωνα με Μεξικανούς αξιωματούχους έχει δυσχεράνει τις διαπραγματεύσεις για το εμπόριο.

ΠΗΓΗ:  euro2day.gr

Δειτε Επισης

Ηνωμένο Βασίλειο: Σε χαμηλό δύο ετών η αύξηση των μισθών
Γερμανία: Οικονομικές προβλέψεις-«καμπανάκι» από κορυφαία οικονομικά ινστιτούτα
Αυτή είναι η πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο-Πόσα χρήματα έχει
Scope: Βελτιώνονται οι μακροπρόθεσμες πιστωτικές προοπτικές της Τουρκίας-Τι προειδοποιεί ο γερμανικός οίκος
Το κόστος δανεισμού της Γαλλίας ξεπέρασε της Ισπανίας για πρώτη φορά από το 2006
Σε υψηλό 12 ετών το ασήμι-Νέο ιστορικό ρεκόρ για χρυσό
Κυρώσεις στον Ρώσο Σεργκέι Σεργκέγιεβιτς Ιβανόφ και στην εταιρεία κρυπτονομισμάτων Cryptex από ΗΠΑ
Καμπανάκι από ING-Κολλημένη σε στασιμότητα η γερμανική οικονομία
Το Κογκρέσο απέτρεψε προεκλογικό «shutdown» στις ΗΠΑ
Άνω των 100 εταιρειών υπέγραψαν Σύμφωνο της Ε.Ε. για ΤΝ-Mεταξύ αυτών και διεθνείς κολοσσοί