Ένεση ρευστότητας ύψους €66,7 εκατ. στις επιχειρήσεις

Έπεσαν οι υπογραφές για την υλοποίηση ακόμα μιας συνεργασίας μεταξύ Ελληνικής Τράπεζας και Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, με στόχο την ενίσχυση των κυπριακών μικρομεσαίων επιχειρήσεων. 

Με τη συμφωνία, την οποία εγγυάται η κυβέρνηση, ποσό της τάξης των €66,722 εκ. θα διατεθεί υπό τη μορφή χαμηλότοκων δανείων σε Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις και Εταιρείες Μεσαίας Κεφαλαιοποίησης. Στο ποσό των €66,7 εκ. συμπεριλαμβάνονται €16,7 εκ., τα οποία προέρχονται από κεφάλαια της Ελληνικής Τράπεζας. 

Στόχος της Ελληνικής Τράπεζας είναι η στήριξη της οικονομίας και η χρηματοδότηση επιχειρήσεων σε βασικούς κλάδους όπως η βιομηχανία, η ενέργεια, ο τουρισμός, η υγεία και οι συγκοινωνίες. 

Κατά την τελετή υπογραφής, η οποία πραγματοποιήθηκε στο κεντρικό κτίριο της Ελληνικής Τράπεζας στη Λευκωσία, η πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Τράπεζας κα Ειρένα Γεωργιάδου, επισήμανε ότι στη συνολική προσπάθεια για ανάκαμψη της οικονομίας ο ρόλος των τραπεζών είναι καταλυτικός. 

Όπως υπογράμμισε, από τον Σεπτέμβριο του 2014 η Ελληνική Τράπεζα σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων διέθεσε και θα διαθέσει δάνεια ύψους 166,7 εκ. στις κυπριακές επιχειρήσεις. 

Τη συμφωνία υπέγραψε εκ μέρους της Ελληνικής Τράπεζας η πρόεδρος του Ομίλου, Ειρένα Γεωργιάδου, εκ μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο γενικός διευθυντής του Υπουργείου Οικονομικών κ. Χρίστος Πατσαλίδης και εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων ο πρόεδρος της κ. Werner Hoyer. 

Δειτε Επισης

Στα €44.608.380,50 το εκδομένο μετοχικό κεφάλαιο της Τράπεζας Κύπρου-Η ανακοίνωση του ΧΑΚ
Ψήφος εμπιστοσύνης από Fitch... Υψηλότερα και διαφοροποιημένα έσοδα για Ελληνική από την εξαγορά της CNP
Αδικεί επενδυτές και όσους έχουν προτεραιότητα στήριξης η πρόταση για φορολόγηση υπερκερδών τραπεζών
Προειδοποιούν οι επόπτες... Παραμένουν αυξημένοι οι κίνδυνοι για το χρηματοπιστωτικό σύστημα της Ε.Ε.
Στην επενδυτική βαθμίδα BBB (χαμηλή) με σταθερή τάση η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας από DBRS
Τράπεζα Κύπρου: Στο Δ.Σ. Christian Philipp Hansmeyer και William Stuart
Αιφνιδιαστική παραίτηση του CEO της HSBC
Κνοτ (ΕΚΤ): Ρεαλιστική η μείωση επιτοκίων τον Ιούνιο
Δεν πείθει την Βουλή για φορολόγηση των υπερκερδών των τραπεζών το ΑΚΕΛ-«Προεκλογικό πυροτέχνημα»
Moody's: Πιστωτικά θετική για την Ελληνική η απόκτηση της CNP