Η Σαουδική Αραβία ανοίγει ξανά τους κινηματογράφους

Η Σαουδική Αραβία θα ανοίξει τους κινηματογράφους τον επόμενο χρόνο, καταργώντας την απαγόρευση 35 ετών, καθώς οι κοινωνικές μεταρρυθμίσεις επιταχύνονται στο συντηρητικό βασίλειο.

Σύμφωνα με ψήφισμα που πέρασε σήμερα, επιτρέπεται στο συμβούλιο της Γενικής Επιτροπής Οπτικοακουστικών Μέσων να χορηγεί άδειες στους κινηματογράφους.

Σύμφωνα με τους Financial Times, οι πρώτοι κινηματογράφοι αναμένεται να ανοίξουν τον Μάρτιο του 2018, όπως δήλωσε ο υπουργός πληροφόρησης και πολιτισμού Awwad Alawwad.

«Αυτό σηματοδοτεί μια κρίσιμη στιγμή στην ανάπτυξη της πολιτιστικής οικονομίας», ανέφερε ο κ. Alawwad σε δήλωση του. «Οι κινηματογράφοι θα λειτουργήσουν ως καταλύτης για την οικονομική ανάπτυξη», πρόσθεσε.

Οι κινηματογράφοι είναι παράνομοι από τις αρχές της δεκαετίας του 1980, όταν οι αυστηροί ισλαμιστικοί περιορισμοί έγιναν αυστηρότεροι.

Άλλες κοινωνικές μεταρρυθμίσεις που ανακοινώθηκαν τους τελευταίους μήνες περιλαμβάνουν διάταγμα που επιτρέπει στις γυναίκες να οδηγούν από τον Ιούνιο του 2018.

Η κυβέρνηση αναμένει το άνοιγμα 300 κινηματογράφων με πάνω από 2.000 οθόνες μέχρι το 2030, συμβάλλοντας με 24 δισ. δολάρια στην οικονομία και δημιουργώντας 30.000 θέσεις εργασίας.

ΠΗΓΗ: euro2day.gr
 

Δειτε Επισης

ΟΟΣΑ: Η ανάπτυξη σε ΗΠΑ και Κίνα θα επιταχυνθεί-Οι προβλέψεις για την Ευρωζώνη
Άλμα για τον χρυσό με ώθηση από Fed και γεν
Nέο sell-off στα κρυπτονομίσματα, κάτω από τα $57.000 το Βitcoin
Goldman Sachs: Η ανάπτυξη επιστρέφει στην Ευρωζώνη-Οι τρεις λόγοι
Πάουελ: Ο πληθωρισμός παραμένει ψηλά-Δεν βλέπω, ωστόσο, νέα αύξηση
Χρυσός: Σε ανοδική τροχιά για τρίτο μήνα ενόψει Fed
Δαπάνες νοικοκυριών και επενδύσεις οδηγούν σε ανάπτυξη 0,2% τη γαλλική οικονομία
Στο επίκεντρο ο πληθωρισμός της ευρωζώνης, την ώρα που το γεν ταλαντεύεται
Καφές: Πιο «πικρός» από τη νέα καλλιεργητική περίοδο με ράλι στις τιμές
Σημαντική η παρέμβαση ΔΝΤ για διάσωση Πακιστάν από χρεοκοπία